IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

United Group купува "Булсатком"

Сделката по придобиването ще приключи след получаване на всички одобрения от регулаторите

17:50 | 09.11.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Собственикът на "Виваком" United Group обяви днес подписването на договор за придобиване на доставчика на платена сателитна телевизия в България "Булсатком".

Сделката ще бъде финализирана след получаване на всички приложими антитръстови одобрения.

"Булсатком" обслужва домакинства и бизнес абонати чрез своите услуги за сателитна телевизия, IPTV и интернет. Компанията има също така собствена национална оптична инфраструктура и дистрибуторска търговска мрежа.

"Придобиването на "Булсатком" е поредният важен етап от дейността на "Юнайтед Груп" в България, ключов пазар за нашата стратегия за растеж. Затвърждаваме нашия ангажимент да предлагаме на българските потребители най-качествените продукти и услуги и ще продължим да инвестираме в инфраструктура, технологии и съдържание", казва Виктория Боклаг, главен изпълнителен директор на "Юнайтед Груп", цитирана от БТА.

"Ние знаем, че "Булсатком" премина през труден период и бе изправен пред много сериозни предизвикателства в настоящата икономическа среда. Но сме уверени, че тази сделка е чудесна възможност за компанията да се възстанови и да ускори по-нататъшното си развитие. Присъединявайки се към семейството на "Юнайтед Груп", клиентите на "Булсатком" ще получат достъп до широк набор от услуги, включително висококачествени и иновативни продукти, широколентови, DTH и 5G технологии. С тази инвестиция ще подобрим значително и услугите на настоящите клиенти на компанията", коментира Николай Андреев, главен изпълнителен директор на "Виваком" (Vivacom), собственост на "Юнайтед Груп".

"Юнайтед Груп" стъпи на българския пазар през 2020 година с придобиването на "Виваком". Оттогава групата предприе редица стъпки, за да засили своето присъствие на пазара. Базираната в Нидерландия "Юнайтед Груп" е водещ телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа. Компанията развива дейност в осем държави и има над 15,5 милиона потребители и близо 15 хил. служители. Генерира годишни приходи в размер на близо 2,7 млрд. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:59 | 09.11.23 г.
Специални проекти виж още
Още от IT и телекомуникации виж още

Коментари

Финанси виж още