IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

След пандемията "Мастърс" турнирът в Париж е с рекорден награден фонд

Григор Димитров изпраща една доста неуспешна година, коментира редакторът на Gol.bg Веселин Коларов

17:20 | 04.11.22 г.
Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

Наградният фонд на турнира от сериите "Мастърс" в Париж е увеличен със 108% в сравнение с миналата година. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в рубриката си "Спорт и бизнес" в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

Гостът посочи, че за 2022 г. той е малко над 5,4 млн. евро и е най-големият в историята на турнира. Шампионът на сингъл ще спечели чек за 836 хил., докато за подгласника му са предвидени 456 хил. евро, което е увеличение съответно със 149% и 144% спрямо миналата година. При двойките първенците ще вземат малко над 282 хил. евро, а загубилите финалисти 147 хил. евро. Тези суми са увеличени съответно с 304% и 198%. "Като цяло наградният фонд на турнира се връща в релси след няколко по-слаби години заради пандемията", каза Коларов.

Събеседникът коментира и представянето на Григор Димитров в Париж.

"Гришо не успя да се противопостави на световния №1 и загуби от Карлос Алкарас с 1:6 и 3:6 на 1/8-финалите в Париж. Това бе първи мач между двамата, като в първия сет испанецът бе абсолютно категоричен, повеждайки с 4:0 и след това спокойно затваряйки частта. Ако 19-годишният испанец спечели титлата, той ще си гарантира, че ще завърши годината като №1 в света още преди финалния турнир на АТП“, каза Коларов.

Той допълни, че българската първа ракета Григор Димитров изпраща една доста неуспешна година, в която „проблясъците му бяха твърде малко и той записа 26 победи и цели 22 загуби“.

Вижте целия коментар във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Повече новини от света на спорта може да намерите на Gol.bg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:52 | 04.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Актуално виж още

Коментари

Финанси виж още