IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Качеството на звука по мобилен телефон остава лошо

13:44 | 22.10.03 г.
Автор - снимка
Създател
Качеството на звука по мобилен телефон остава лошо
Говоренето по мобилен телефон съвсем не е приятно, ако звукът е лош
Притежателите на мобилни телефони правят сериозен компромис с качеството на звука, за сметка на мобилността, показва ново изследване, цитирано от ВВС.

Дори и по-скъпите телефони не гарантират по-добро качество, защото добрият звук зависи и от мрежата на мобилния оператор, сочат резултатите от изследването, проведено от специалисти по звука от компанията Psytechnics.

Общите резултати от проучването показват, че качеството на разговорите по мобилни телефони е с 20% по-лошо отколкото по стационарен телефон.

Тестовете са проведени в 20 населени места във Велкобритания с клиенти на GSM мрежите на Vodafone, Orange, O2, T-Mobile и на 3G мрежата на компанията 3. Използвани са осем марки клетъчни телефони.

Особено проблемна е връзката, когато говорите и вървите или се намирате в движещо се превозно средство.

Резултатите били повече от разочароващи - нито един от телефоните, в нито една от мрежите не е работил добре.

Оказва се, че скъпите модели изобщо не са гаранция за добър звук и ясна връзка. Разликата в качеството на звука между супер скъпи апарати и модели средна ръка е едва 30%. Цената на тестваните клетъчните телефони е варирала от 40 до 400 паунда.

Резултатите от изследването поставят въпроса дали производителите на мобилни телефони не пренебрегват качеството на звука за сметка на вградените дигитални камери и скъпите смарт фоун технологии.

От Nokia обясняват, че подобряването на качеството на звука е един от трите най-важни проблема, по които финландската компания работи.

От световния лидер смятат, че с навлизането и развиването на третото поколение (3G) мрежи и апарати ситуацията коренно ще се подобри.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:22 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още