IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на новия Golf разочароват Volkswagen

10:26 | 22.12.03 г.
Автор - снимка
Създател
Продажбите на новия Golf разочароват Volkswagen
Слабото търсене и технически проблеми не позволиха на Golf 5 да оправдае очакванията за високи продажби

Продажбите на новия Golf на Volkswagen, на който компанията разчиташе, за да увеличи оборота си в края на годината, са по-слаби от предвиденото заради по-ниското търсене и появили се технически проблеми. Това съобщава говорител на най-големия европейски автомобилостроител, цитиран от Ройтерс.

Усложненията, свързани с производството на шасито, вратите и прозорците, ще се разрешат навреме, за да може VW да достигне производствената си цел от 600 000 коли от петото поколение на Golf през 2003 г. Това заявява президентът на компанията Бернд Пишетстрайдер в интервю за Welt am Sonntag.

Той добавя, че няма никакъв проблем, свързан с качеството на новия Golf, втората най-продавана кола в света след Corolla на Toyota. “Отзивите от клиентите и дилърите ни са отлични”, добавя той.

Германският автомобилен седмичник Automobilwoche пише, че в Германия, най-големият пазар на Volkswagen, търсенето на новия Golf, пуснат на пазара през октомври, е разочароващо слабо.

В публикувано в понеделник проучване списанието обяснява, че повечето от 50-те запитани дилъри на VW заявяват, че търсенето е значително по-ниско от предвиденото и че продажбите са по-слаби от тези на предишния модел.

В същия седмичник от VW заявяват, че “в момента търсенето на автомобили наистина е твърде слабо, като това засяга и новия Golf".

През октомври от автомобилостроителя съобщиха, че очакват наполовина по-малка печалба за 2003 г. в сравнение с 2002. VW разчиташе главно на увеличаване на производствените си капацитети, за да отговорят на повишеното търсене на новия Golf.

Обикновено Golf генерира около половината от печалбата на VW. Автомобилостроителят произвежда още марките Audi, Seat и Skoda.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:32 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още