IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Забраниха новогодишните подаръци в Саудитска Арабия

09:37 | 30.12.03 г.
Автор - снимка
Създател
Забраниха новогодишните подаръци в Саудитска Арабия

Специализираните власти в Саудитска Арабия за запазване на добродетелта и превенция на порока ще проведат операции в южната част на страната, за да се уверят, че в магазините не се продават цветя, ароматизирани свещи или други възможни новогодишни подаръци. Това съобщи местен вестник, цитиран от Ройтерс.

Според ежедневника Al Watan специализираните власти в провинция Асир са решени да бдят за ненарушаването на забраната за немюсюлмански чествания в кралството.

“Ще бъдат изпратени патрули в магазините за цветя и подаръци през двата дни преди идването на новата година, за да се уверим, че не се продават подобни стоки по случай празничната вечер”, пише вестникът, цитирайки шефа на специализирания отряд.

В Саудитска Арабия са забранени и коледните украси, както и подаръците и картичките по случай Свети Валентин.

“За мюсюлманите има само два празника в годината Аид ал-Фитр и Аид ал-Адха”, заявяват държавни представители. Единият от посочените празници бележи края на рамадана, а другият е посветен на поклонничеството в Мека.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:31 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още