IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Coca-Cola бутилира чешмяна вода вместо трапезна

12:46 | 02.03.04 г.
Автор - снимка
Създател
Coca-Cola бутилира чешмяна вода вместо трапезна
Водена от желанието да се наложи на британския пазар за бутилирана вода, компанията Coca-Cola призна във вторник, че продава натурална чешмяна вода под марката Dasani на цена 93 пенса (близо 1,4 евро) в разфасовка от 500 милилитра.

Продавана като “чиста трапезна вода” в пластмасова бутилка със син цвят (за да извиква идеята за чистотата на естествения извор според говорители на компанията), водата всъщност влиза в завода на Coca-Cola през тръбите на Thames Water, британска компания за водоснабдяване, на цена 0,0316 пенса (0,004 евро) за половин литър.

В отговор на обвинението, че Coca-Cola продава вода, която лондонският потребител може да си сипе с едно врътване на кранчето, от американската компания заявяват, че получената от Thames Water вода се подлага на допълнително пречистване чрез три последователни филтъра преди да достигне етапа на “обърнатата осмоза”, за да се премахнат “всички бактерии, други вируси, соли, минерали, захари, протеини и токсични частици”.

“След това добавяме минерали, за да придадем на водата по-добър вкус”, допълват от Coca-Cola.

Coca-Cola отдели бюджет от 7 млн. лири (10,15 млн. евро) за маркетинговата си кампания на водата Dasani във Великобритания.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:04 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още