IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

20-годишна руса и синеока австралийка стана Мис Свят 2004

11:41 | 02.06.04 г.
Автор - снимка
Създател
20-годишна руса и синеока австралийка стана Мис Свят 2004
Отляво надясно: кандидатките на САЩ, Пуерто Рико и новата Мис Свят от Австралия

20-годишната австралийка Дженифър Хоукинс е новата Мис Свят. Тя получи престижната титла на провелия се вчера конкурс в Кито, столицата на Еквадор.

Русата и синеока красавица, облечена в блестяща бронзова рокля, наследи короната от Амелия Вега от Доминиканската република.

Предаван в 125 страни с публика от общо 1,5 млрд. зрители, конкурсът се проведе в изложбен център на 15 км северозападно от Кито.

7 600 души платиха по средно 200 долара, за да присъстват на пищната финална церемония по определянето на най-красивото момиче в света на конкурса за красота, който е собственост на американския милиардер Доналд Тръмп.

Сред членовете на журито бяха киноактрисата Бо Дерек, Уенди Фитсуилиям (Мис Свят 1998) и музикалният продуцент Емилио Естефан, който демонстративно изразяваше предпочитанията си към младата австралийка.

Новата Мис Свят прие поздравленията на двете си подгласнички, след което се окичи с короната, инкрустирана с 800 диаманта, струваща 250 000 долара.

Специалната награда на журито за традиционен национален костюм бе присъдена на Мис Панама Джесика Родригез. Мис Фотогеничност стана пуерториканката Алба Жизел Рейес Санто, а най-симпатична и чаровна според журито е Мис Италия Лая Манети.

Участие в конкурса в столицата на Еквадор взеха 80 момичета. Най-аплодирани от публиката бяха представителките на Турция, Парагвай и Еквадор. Нито една от тях не бяха във финалната тройка, като подгласнички на австралийката станаха Шанди Финеси от САЩ и Алба Жизел Рейес Санто от Пуерто Рико.

Медийното събитие, отразявано от над 500 журналисти от целия свят, бе белязано с истинската полемика, предизвикана от изказването на 21-годишната кандидатка на Боливия Габриела Овиедо, която на въпрос как ще опише страната си, отговори, че съжалява, че „повечето хора смятат, че всички в Боливия са индианци”.

Еквадор, страната, в която има 99 вулкана, е с население 13 млн. души, 40% от които са с индиански произход.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:31 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още