IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

PetroChina подготвя най-голямото IPO в Китай

09:33 | 26.07.04 г.
Автор - снимка
Създател
PetroChina подготвя най-голямото IPO в Китай
Китайската компания PetroChina предвижда листване на шанхайската борса за между 3,6 и 4,8 млрд. долара, което е най-високата сума, реализирана от IPO на китайска борса, предаде Financial Times.

Качването на борсата ще послужи за набирането на необходимите средства за експанзия в чужбина на най-голямата китайска петролна компания.

Все пак успехът на операцията ще зависи от цената, на която ще бъдат предложени акциите, основно имайки предвид цената на акциите на PetroChina на борсата в Хонконг, твърдят от Financial Times.

Качването обаче, както и обемът му, все още не са одобрени от китайските власти. “Молбата е пусната, но никой все още не знае кога ще бъде одобрена от комисията за борсови операции”, смятат близки до случая китайски финансисти.

Китай е вторият най-голям потребител на петрол след САЩ, но все още няма изградено име в сектора, което да представлява страната в международен аспект.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:17 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още