IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

IBM получи финалното разрешение за сделката с Lenovo

09:23 | 10.03.05 г.
Автор - снимка
Създател
IBM получи финалното разрешение за сделката с Lenovo
IBM получи последното необходимо разрешение за финализиране на продажбата на компютърната си дейност на китайската компания Lenovo, съобщават от двете компании.

Единодушното решение беше взето от Комисията за чуждестранни нвестиции в САЩ (CFIUS) - орган, обединяващ представители на 11 американски правителствени агенции.

През януари американските антитръстови органи също дадоха своята подкрепа за сливането между компютърната дейност на IBM и най-големият китайски производител на компютри, в сделка на стойност 1,25 млрд. долара, която създаде третата най-голяма компания в сектора в света.

Сделката предизвика недоволството в САЩ поради факта, че една от най-мощните национални компании ще трябва да бъде прехвърлена в Китай, където ще се намира и седалището й.

Според анализатори сливането, което се определя като най-важното в света на бизнеса на този етап, потвърждава официално факта, че голяма част от компютрите в момента се произвеждат в Китай.

Американската компания ще запази участие от 19% в Lenovo, като последната ще има правото да използва търговската марка на IBM през следващите пет години.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:50 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още