IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Поръчките на дълготрайни стоки през юли в САЩ с най-голям спад от 18 месеца

Спадът от 4.9% изненада неприятно анализаторите, които очакваха понижение от едва 1.5% за месеца

15:59 | 24.08.05 г.
Автор - снимка
Създател
Поръчките на дълготрайни стоки през юли в САЩ с най-голям спад от 18 месеца

Поръчките на дълготрайни стоки в САЩ през юли са се понижили изненадващо с 4.9% след три месеца на силно представяне, посочиха изнесените днес данни от министерството на търговията на САЩ.

Данните изненадаха неприятно анализаторите, като това бе и най-големият спад на поръчките на дълготрайни стоки от януари миналата година, когато те се понижиха с 5.7%.

Средните очаквания на анализаторите бяха за спад в показателя от 1.5%, след като през изминалия месец той регистрира ръст от 2.8% по предварителни данни, който бе занижен до 1.9% днес.

За неблагоприятните данни е съдействал спадът на поръчките на транспортни стоки, които са се понижили с 8.6% през юли спрямо спад от 1.6% през юни.

Без да се отчита въздействието на силно волатилните транспортни средства, поръчките на дълготрайни стоки са се понижили с 3.2%, на фона на реализирания през юни ръст от 3.6%.

 

Ако не се отчита въздействието на поръчките на отбранителни стоки, спадът възлиза на 4.5%.

Силен спад от 5.9% през месеца са отбелязали и поръчките на компютри и други електронни стоки, като тези на компютри са се понижили с 8.3%, а тези на телекомуникационно оборудване - със 7.1%.

 

След неблагоприятните данни доларът регистрира значителен спад спрямо останалите основни валути.

 

Положителните данни за индустриалните поръчки в еврозоната, изнесени по-рано днес, съдействаха за продължаващото поскъпване на еврото спрямо долара, като към момента едно евро се разменя за 1.2240 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:00 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още