IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Председателят на унгарската борса подаде оставка заради новия собственик

Виенската борса увеличи миналата седмица дела си в Budapest Stock Exchange до 37,7 на сто

17:41 | 16.06.08 г.
Автор - снимка
Създател
Председателят на унгарската борса подаде оставка заради новия собственик

Председателят на Budapest Stock Exchange и член на борда на директорите Атила Салай-Берзевици подаде днес оставката си във връзка със скорошните промени в структурата на собствеността на борсата, съобщи portfolio.hu.

В четвъртък бе съобщено, че Vienna Stock Exchange е придобила мажоритарен дял в унгарската борса, като се очаква подобен ход и по отношение на Prague Stock Exchange.

Оставката на Салай-Берзевици важи от 16 юни и за двете ръководни позиции, които заема. Той лично е оповестил решението си. Голямата промяна в структурата на собствеността създава нова ситуация в историята на Budapest Stock Exchange, обяснява той.

Изпълнителният директор на Wiener Boerse Михаел Бул каза след обявяването на сделката, че промяната в структурата на собствениците ще доведе до опростяване на процеса на взимане на решения.

Новата структура изисква ръководител, който е способен изцяло да се съобразява с очакванията на новия австрийски мажоритарен собственик, е заявил Салай-Берзевици.

Атила Салай-Берзевици, който е управляващ директор на UniCredit Bank Hungary, пое поста председател на Budapest Stock Exchange през юни 2004 и беше преназначаван два пъти – през април 2005 и март 2008 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:59 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още