IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пазарът в очакване на данните за трудовия пазар в САЩ

Еврото загуби позиции спрямо зелените пари до 1.1184 по време на азиатската търговия днес

10:44 | 28.09.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Пазарът в очакване на данните за трудовия пазар в САЩ

ФУНДАМЕНТАЛЕН КОМЕНТАР – Станислав Фортунов

Незадоволителното представяне на Wall Street в петък повлия и на старта на седмицата по азиатските фондови пазари. Японският Nikkei изгуби 1,3%, като за негативното движение допринесе и неизвестността около новините, които се очакват в течение на седмицата. Доларът от своя страна почти не записа промени в стойността си спрямо еврото и йената. Не се очаква инвеститорите да заемат големи позиции на пазара преди оповестяването на ключовите данни за водещите световни икономики.

Председателят на Федералния резерв Джанет Йелън съживи очакванията за повишение на лихвените нива преди края на тази година. Това изявление подкрепи щатския долар и инвестициите в по-рискови активи, оставяйки на заден план опасенията за забавящия се световен растеж и изпитващата трудности китайска икономика. Силните данни за БВП на САЩ за второто тримесечие на година, които бяха оповестени в петък подкрепиха идеята за повишение на лихвите в икономика номер едно през 2015. Фокусът сега се отправя към данните за новосъздадените работни места в САЩ, които ще дадат потвърждение за това, дали трудовият пазар е достатъчно подготвен за затягане на монетарната политика от страна на Фед.

Доларът се спусна до 120.30 йени, след като достигна 2-седмичен връх при 121.23 в петък, когато доходността по щатските облигации нарасна вследствие на силни БВП данни и очаквания за повишени лихви през 2015 година. Еврото загуби позиции спрямо зелените пари до 1.1184 по време на азиатската търговия днес. Консолидиращата се щатска валута позволи на австралийския долар да достигне нива до 0.7035 днес, което е отдалечаване от дъното при 0.6938, достигнато в четвъртък. Британският паунд поднови низходящото си движение спрямо долара, като се опитва да пропадне трайно под дъното от началото на месеца при 1.5164.

Пазарът ще следи тази седмица данните за индустриалното производство в Япония, които ще бъдат оповестени в сряда. В четвъртък пък индексът на производствените цени, или Caixin PMI в Китай ще води пазарните настроения. Главният фокус обаче остава върху новосъздадените работни места, с изключение на селското стопанство в САЩ, както и върху нивото на безработица, които ще станат известни в петък.

ТЕХНИЧЕСКИ КОМЕНТАР – Стефан Продев

EUR/USD

  http://www.benchmark.bg/analysis.php?utm_source=publication&utm_medium=analysis&utm_campaign=investor Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 21:53 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още