IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Наистина ли НАТО съществува все още

Ако днес страните членки имаха възможност да създадат Член 5 от договора на НАТО, дали щяха наистина да го направят?

11:46 | 28.08.16 г. 25
<p>
	Снимка: <em>Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Последна актуализация: 02:25 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 34 rate down comment 16
ivanrog
преди 7 години
Първо, за мен НАТО, отдавна не е отбранителен съюз, все под негова егида се появяват войски на множество места, но не да защитят някой от членовете му. Второ, в НАТО вече има прекалено разнообразни съюзници, някои от които изпитват ясни фобски настроения, спрямо "големия враг" Русия, докато при създаването им е имало страх, не от Русия, а от комунизма. Трето, в момента убивайки по всякакъв начин националното, най-вече в ЕС, то е нормално хората да не искат да защитават нещо общо, те вече нямат родина в истинския смисъл. Патриотизмът е необходим, но реално позволяваме на националисти да го превземат, а основните политически играчи издигат интернационализма, упс, европеизма и глобализма като култ. Това са моите причини НАТО да не е съвместимо с настоящето.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 21 rate down comment 14
mrynmryn
преди 7 години
САЩ внася най-много в бюджета на НАТО, а ако ЕС най-накрая си създаде своя армия, спокойно може всички държави от Европа да напуснем НАТО. Какъв е смисъла да даваме два пъти пари за едно и също нещо? Така или иначе никой не изпълнява 2-та %-та от БВП да са за отбрана.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 40 rate down comment 16
ing5rov
преди 7 години
"...трудно е да си представим, че Европа и САЩ биха написали отново Член 5, ако имаха такава възможност през 2016 г."За Европа да , но за САЩа член 5 е жизненоважен , да си врат носа и да "защитават демокрацията" навсякъде по света , мама им отровна !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още