IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шест начина за подобряване благополучието на работниците

Справянето със стреса трябва да премине от осъзнаване към превенция

19:09 | 26.12.19 г. 8
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: gettyimages</em></p>

Снимка: gettyimages

Второ, по думите на Моника Мисра, ръководителят на GlaxoSmithKline по отношение здравето и благополучието на служителите, трябва да устоим на изкушението „да третираме всички еднакво“ с обща програма за умствено или физическо здраве. Това, което може да работи за хората, които се връщат от продължителен отпуск по болест, може да не важи за други, преминаващи през организационна трансформация. Все по-често GSK се насочва към по-голяма персонализация на ресурсите, които предлага.

Третият урок: компанията трябва да се увери, че измерва ефекта от това, което прави. Когато поема поста директор по здравето и благополучието в строителната група Mace, Джудит Грант открива малко данни. Първият одит на благополучието е разкрил начините, по които екипите могат да се подобрят. Само когато подобренията са били свързани с целевото представяне, поведението е започнало да се променя. В следващата фаза Mace планира да комбинира информация за благополучието с данни за безопасността, качеството, производителността и удовлетвореността на клиентите с надеждата да успее да анализира по-точно какво работи и какво - не.

Четвърто, организацията не бива да се доверява само на технологиите да свършат работата вместо нея. Технологиите са също толкова голяма част от проблема; имейлите и другите способи за съобщения с право са обвинявани, че допринасят за когнитивното претоварване на работниците.

И все пак, ако Rolls-Royce може да следи всеки аспект от състоянието на самолетния двигател по време на полет, защо да не проследяваме благополучието на инженера, който го е създал? Дейвид Руумс, главният лекар на компанията, изтъква очевидни пречки пред поверителността на данните.

Компаниите могат да преодолеят някои от тези препятствия, като предоставят на персонала контрол върху собствените им данни, така че да подобрят своите резултати. По-важно е обаче - петият урок - организациите да обърнат внимание на „меките неща“, които помагат за „ваксинирането” на служителите им срещу стрес. „Става въпрос за подобряване, мислене и възстановяване“, изтъква д-р Руумс. „Виждаме как хората се самобичуват до безизходица и това е страшно погрешно“, допълва той.

Накрая, бизнесът трябва да се увери, че не се концентрира само върху реакционни мерки и не игнорира основните причини за стрес сред работниците. Може да е необходимо да се отдели част от корпоративния бюджет за данни и цели, но работодателите наистина не би трябвало да изтъкват бизнес аргументи за поддържането на работниците си здрави и щастливи. Дори фирмените лекари от 50-те години са знаели, че превенцията е по-добра от лечението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:57 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

8
rate up comment 0 rate down comment 1
khao
преди 4 години
а към кой е това обръщение ? ... щото говориш на някой, ама не стана ясно кой ще е свърши тая работа
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 0 rate down comment 2
Pyramid
преди 4 години
Инвесторе, да ти онодя платформата. КРАДЕ ОТ ПОСТОВЕТЕ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 1 rate down comment 0
Pyramid
преди 4 години
Да разясня, ако някой не е разбрал: Меринджеите , макар също да са наемни работници, са много малка част от всичките, за чието благополучие, трябва дасе мисли. ЩОТО ПРОИЗВЕЖДАТ И КУПУВАТ ПРОДУКТИ В ПРОКЛЕТИТЕ НИ ИКОНОМИКИ ВСИЧКИ. НА ВСИЧКИ СЕ КРЕПЯТ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 4 rate down comment 3
ing5rov
преди 4 години
хаха ... ти верно си голем майтапчия ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 16 rate down comment 3
bgMan
преди 4 години
Удвоете им доходите и почивните дни.Никаква работа в петък следобед, събота и неделя.Спрете да им източвате банките, НОИ, НЗОК.Вкарайте всички престъпници в затвора вместо в политиката, парламента, правителството, полицията и прокуратурата. Това ще едно добро начало за премахването на стреса от българския работник. Ако наистина това ви е целта а не просто да хвърляте поредното PR празнословие.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 9 rate down comment 0
mrynmryn
преди 4 години
Стресът се получава от натегачи и шефове, които ти стоят на главата и през 5 минути - свърши ли това, ами онова? Ми не, не съм, засърбя ме подпъпието. Във фирмата в която работя, има няколко шефа, сътрудници, веднъж месечно ми се налага да говоря с един от тях, през останалото време, те говорят с друг, който говори с мен и разпределя задачите. Стрес няма, а ако има, то е минимален.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 10 rate down comment 29
ing5rov
преди 4 години
на тебе какво да ти натъпчем е въпросът ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 15
Бидонойл
преди 4 години
Натъпчете ги с антидепресанти, така ще работят добре и ще са щастливи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още