IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Престоят на Тръмп в болница му предоставя широк набор от лечения

Въпреки че от Белият дом заявяват, че симптомите на Тръмп са леки, престоят в болницата повдига въпроси относно неговото реално здравословно състояние

10:15 | 03.10.20 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

„Тази вечер съм щастлив да съобщя, че президентът се справя много добре“, посочи Конли в изявление от Белия дом. „Той не се нуждае от допълнителен кислород, но след консултация със специалисти избрахме да започнем терапия с ремдезивир. Той завърши първата си доза и си почива спокойно", изтъкна Конли.

Стероидното лекарство дексаметазон обикновено се дава на пациенти в реанимация, чиято имунна система е пренатоварена. Друг вариант е реконвалесцентната плазма, която използва антитела от кръвта на пациенти, които са се възстановили след инфекция с коронавирус. 

„Фактът, че президентът отива в „Уолтър Рийд“, може да означава, че неговите симптоми сега са достатъчно притеснителни за неговия лекарски екип, за да бъде хоспитализиран или че ще му бъде направено специфично лечение, или че те просто искат той да бъде внимателно наблюдаван като предпазна мярка “, написа в Twitter Том Ингълсби, директор на Центъра за здравна сигурност в Училището за обществено здраве „Джон Хопкинс“.

Пациентите, които получават медикаментозна терапия в болницата, се подлагат на чести кръвни изследвания, за да се следи функционирането на органите им. Също така по този начин лекарите могат да се уверят, че пациентите  не страдат от странични ефекти от лечението и да следят дали болестта не се влошава, посочва Бен-Адерет. Тези изследвания се правят толкова често, че е за предпочитане престоят в болницата.

Тръмп е бил получил експериментален медикаментозен коктейл с антитела на Regeneron Pharmaceuticals Inc още преди да отлети за „Уолтър Рийд“. Инфузията е комбинация от изкуствени антитела, които човешката имунна система обикновено произвежда за борба с инфекцията.

В първото подробно проучване на лекарството, разкрито от Regeneron във вторник, пациентите, които произвеждат големи количества антитела, облекчават симптомите си в рамките на една седмица, докато при тези, които не произвеждат свои собствени, симптомите продължават средно по две седмици. Лекарството е довело до най-голямо подобрение на здравето при хора, които не произвеждат свой собствен защитен отговор на инфекцията.

Медикаментът все още е експериментален и някои лекари предполагат, че употребата му от страна на Доналд Тръмп може да означава, че състоянието му е по-лошо от досега обявеното. Неодобрените лекарства се дават при състрадателна употреба, когато потенциалните ползи са значителни и пациентът е готов да приеме неизвестните рискове.

По-рано Тръмп демонстрира готовност да поема рискове в това отношение. Той използва хидроксихлорохин, преди да бъде напълно проверен. Президентът също така не е склонен да носи маска, която може да намалили риска от инфекция, и критикува другите, които се застъпват за широката ѝ употреба.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:43 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
driverf1
преди 3 години
Само белината ще го оправи.....,както той я предлагаше на другите,сега е време да я изпита на гърба си.....Пожелавам му късмет.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още