IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Престоят на Тръмп в болница му предоставя широк набор от лечения

Въпреки че от Белият дом заявяват, че симптомите на Тръмп са леки, престоят в болницата повдига въпроси относно неговото реално здравословно състояние

10:15 | 03.10.20 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Още в началото на избухването на пандемията от коронавирус болниците в САЩ предупреждават гражданите да избягват да ходят в спешното отделение или дори в кабинета на своя лекар, освен ако не са сериозно болни или имат проблеми с дишането.

Оттогава нещата не са се променили много.

Повечето хора се възстановяват безпроблемно у дома. Голяма част от тях дори не разбират, че са били заразени, тъй като вирусът не причинява симптоми при около 40% от пациентите, пише Bloomberg. 

Президентът на САЩ Доналд Тръмп, който разкри, че е представил положителен тест за коронавирус в петък сутринта, вероятно е най-тестваният пациент в света към този момент. Семейството му, най-доверените му помощници и служители, както и журналистите, които влизат в Белия дом, също са често тествани.

Това означава, че е много вероятно президентът да е бил диагностициран още в самото начало на инфекцията, което позволява на лекарите да следят отблизо симптомите и развитието на самия вирус в тялото му. А настаняването му в болница ще му позволи бърз достъп до две лечения, които сега се използват при пациенти, които имат сериозна симптоматика.

Тръмп беше откаран с хеликоптер от Белия дом в близкия Националния военномедицински център „Уолтър Рийд“  в Бетезда, Мериленд.

Въпреки че от Белият дом заявяват, че симптомите на Тръмп са леки, престоят в болницата повдига въпроси относно неговото реално здравословно състояние.

По-голямата част от хората, заразени с Covid-19, не се нуждаят от хоспитализация и тези, които отиват в болницата, имат причина да бъдат там, коментира Майкъл Бен-Адерет, специалист по инфекциозни болести и директор на отделението по болничната епидемиология в Медицински център Cedars-Sinai в Лос Анджелис.

„Според мен хоспитализацията е сигнал за тежестта на заболяването. Нямам никакви подробности за сериозността на състоянието на президента, но когато чуя, че някой е хоспитализиран с Covid-19, това е индикация, че е налице тежък случай “, споделя Бен-Адерет.

Три лечения

Трите лечения, които се предлагат с разрешение за спешна употреба от Американската администрация по храните и лекарствата за Covid-19, са достъпни само в болницата.

Лекарят на президента Шон Конли заяви късно в петък вечерта, че Тръмп се лекува с ремдезивир на компанията Gilead Sciences Inc., който е доказано, че помага на пациентите да се възстановят по-бързо.

Последна актуализация: 12:43 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
driverf1
преди 3 години
Само белината ще го оправи.....,както той я предлагаше на другите,сега е време да я изпита на гърба си.....Пожелавам му късмет.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още