IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple може да пусне абонаментна видео услуга

Netflix може да бъде принудена да промени ценовите си планове, посочват от CCS Insight

17:57 | 15.11.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Apple може да пусне абонаментна видео услуга следващата година, а Netflix да бъде принудена да представи нови ценови планове, твърди анализаторска компания, цитирана от CNBC.

Технологичните анализатори от CCS Insight публикуваха годишните си прогнози за индустрията.

Една от тях е за пускането на услуга за видео по заявка от Apple. Оригиналното съдържание ще е силно застъпено, твърдят експертите.

"Всеки се бори за позиция и всеки се насочва в сферата на видеото. Ако става дума за Apple, тя има много силни хардуерни предложения, а бизнесът ѝ с услуги е във възход“, твърди Паоло Пескаторе, вицепрезидент на CCS Insight. По думите му истинската битка ще е в сферата на оригиналното съдържание, а Apple ще бъде добре позиционирана в тази област.

Софтуерът и услугите са смятани за ключов двигател на растежа на Apple в бъдещ план, когато цикълът на живот на смартфоните вероятно ще бъде по-дълъг. Производителят на iPhone все пак търси начини да монетизира огромната си потребителска база.

Приходите от услуги са достигнали 8,5 млрд. долара през тримесечието, завършило през септември, като са нараснали с 34% на годишна база.

Видеото може да бъде начин да насърчи този растеж в бъдещ план, чрез изграждането на абонаментни услуги като Apple Music.

Apple, най-голямата компания по пазарна капитализация в света, вече заложи на оригиналното съдържание. Тя придоби правата за „Carpool Karaoke”, което дебютира в Apple Music тази година.

А главният изпълнителен директор Тим Кук също коментира оригиналното съдържание, подсказвайки, че може да се задава още.

CCS Insight прогнозира, че Netflix може да предложи нови ценови опции и услуги, в търсене на нови приходи.

В момента Netflix има три ценови плана в САЩ, които започват от 7,99 долара, в зависимост от това колко много екрани иска да използва потребителят и дали иска да гледа съдържание с по-високо качество. Наскоро Netflix качи цените на два от тези планове, тъй като се опитва да генерира средства за собственото си съдържание.

С повишаването на разходите за съдържание и с увеличаването на конкуренцията във видео стрийминга, Netflix може да експериментира с нови опции, твърди Пескаторе.

Социалните мрежи също имат амбиции в тази сфера. Facebook насърчава видеото в платформата си от известно време, като добави нови функции, като Facebook Live. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:57 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още