IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп се опитва да сформира нова коалиция на желаещите за Сирия

В Twitter той позволява на целия свят да участва във впечатляващите словесни надпревари и възхвалява своя арсенал

19:43 | 13.04.18 г. 5
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Онова, което някога беше велика политика, сега е просто детска радост от заплахата и териториалната борба. Кой има по-мощния ядрен бутон? Това беше въпросът преди три месеца в конфликта между САЩ и Северна Корея.

Кой има по-хубавите ракети? Това е въпросът в спора между САЩ и Русия /Сирия/Иран. В Twitter, неговия личен CNN, Доналд Тръмп  позволява на целия свят да участва във впечатляващите словесни състезания и възхвалява своя арсенал („умен"). Своето военно действие обаче лидерът на САЩ описва с езика на мото-клуба Hells Angels: „Приготви се Русия, не трябва да имаш за партньор животно, което убива с газ". 

Причината за всичко това - съмненията за нападение с отровен газ в сирийския град Дума в източната част на Гута, са също толкова недобре доказани, както и атаката с нервен газ в Солсбъри, но това очевидно не пречи на мобилизирането на западните сили. В случая важи истината за схемата за стимулиране-реакция.

Британския премиер Тереза Мей, който иска да подкрепи Тръмп в ракетния удар, също е мобилизирана. А във Франция Еманюел Макрон, който всъщност не е фен на телевизионните изяви, се появи отново пред ефира този четвъртък, само няколко дни след последното си посещение в телевизионното студио. Очакваше се да му задават по-малко въпроси за досадните дългосрочни удари на стачниците срещу правителствената политика, отколкото за безизразността на социализма.

Може би Тръмп скоро ще поведе по-впечатляваща коалиция на желаещите от тази на Джордж У. Буш при войната в Ирак. Може би тук е моментът да си припомним една мисъл на Алберт Айнщайн. „Не съм сигурен с какви оръжия ще започне Третата световна война, но Четвъртата световна война ще се води с камъни и пръчки"...

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:07 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 15 rate down comment 1
mrynmryn
преди 6 години
Нашите що оръжие продадоха в Сирия... Едва ли искат нещо да се свърши там изобщо.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 19 rate down comment 4
ABBA
преди 6 години
Русия разобличи инсценировката на химическа атака в Дума (Сирия) - Россия 24:https://***.youtube.com/watch?v=Nxq5FDhIILY
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 24 rate down comment 5
ABBA
преди 6 години
Русия казва, че царят е гол.................. работата става напечена:"Посолството обяви още, че има документално потвърдени факти за намеса на САЩ в избори в 34 държави, включително България, Великобритания, Румъния, Словакия. Освен тях в руския списък са страни от целия свят Азия, Близкия изток, Южна Америка."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 24 rate down comment 1
Grosss
преди 6 години
Нашите натегачи няма начин да не пратят оная фрегата да плаши сирийскитегарги.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 31 rate down comment 3
dakl
преди 6 години
Изглежда желаещи да вадят за чужди интереси горещите кестени от огъня не са твърде много!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още