IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Платежният баланс и преките инвестиции ще са във фокуса на седмицата

НСИ ще публикува данни за миналата година, свързани с екологията, потреблението на вода и подземните богатства

11:27 | 18.12.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

През тази седмица ще излязат актуални статистически данни, свързани с развитието на българското стопанство в областта на външната търговия, разходите на труд и дейността на аграрния сектор.

Във вторник (19 декември) Българската народна банка ще обяви данни за платежния баланс и потокът на преките инвестиции през октомври.

От централната банка ще информират каква е била външната търговия през септември 2017 г.

Националният статистически институт ще даде първа оценка на икономическите сметки за селското стопанство за тази година.

В сряда (20 декември) статистиката  ще публикува индекса на разходите за труд за третото тримесечие на тази година.

В четвъртък (21 декември) ще излязат статистически данни за миналата година, които се отнасят до емисиите на вредни вещества в атмосферата, отпадъци (селскостопански, производствени, битови), данъчни приходи и общински такси, приходи от такси за битови отпадъци, както и извършени разходи за битови отпадъци.

НСИ ще публикува ведомствени наблюдения, свързани с околната среда, разходите за опазване и възстановяване на околната среда, движението на дълготрайните материални активи с екологично предназначение.

В предпоследния работен ден преди Коледа националната статистика ще информира какво е било потреблението и снабдяването с вода през миналата година.

НСИ ще изнесе данни за производството на опаковани стоки и опаковки, както и количеството с подземни запаси през 2016 г.

В петък (22 декември) БНБ ще обяви какъв е бил брутният външен дълг през октомври.

НСИ ще даде предварителни данни  за индексите на цени на износа и вноса през третото тримесечие на 2017 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:17 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още