IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Красимира Райчева: Възможно е София да стане дигитална столица на Европа

Всяко едно нещо може да се превърне в устройство, което да приема плащания, прогнозира мениджърът на Visa за България

18:11 | 27.06.18 г.
Красимира Райчева: Възможно е София да стане дигитална столица на Европа

България е една от страните, които се развиват доста добре по отношение на новите методи на разплащане на финтех индустрията. Все повече и повече страната придобива авторитет в тази насока, но не бива да се забравя, че всичко зависи от държавната политика на страната. Политиците се ориентират в тази посока. Възможно е София да стане дигитална столица на Европа.

Това прогнозира Красимира Райчева, мениджър на Visa за България, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria.

"Решенията на финтех индустрията са сполучливи, защото създават добри условия за пестене на време на клиентите, както и удобство при плащания", посочи още Райчева.

Според нея българските търговци все повече разбират ползите от картови разплащания и в повечето обекти вече има възможност за такива разплащания.

„Ако в момента потребителите притежават по няколко карти, то предстои в бъдеще да имат различни устройства (гривни, пръстени, часовници и др.), чрез които да плащат, както и различни устройства, приемащи плащанията. Всяко едно нещо ще се превърне в устройство, което да приема плащанията. Вече усилено се работи в тази насока“, разкри мениджърът на Visa за България.

Вижте във видео материала целия разговор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:31 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още