Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

С колко още ще поскъпне токът през 2022 г.?

Малкият бизнес трябва отсега да направи стратегии за следващите поне две години, твърди Елеонора Негулова

гледано: 3608   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
1 гласа

Новата цена на електроенергията ще бъде определена през януари, а решенията за помощ към бизнесите от страна на КЕВР трябва възможно най-рано да влязат в сила, защото има много затруднени малки и средни компании. Това заяви пред Bloomberg TV Bulgaria Елеонора Негулова, председател на Националното сдружение на малкия и среден бизнес.

Тя припомни, че председателят на КЕВР доц. Иван Иванов се надява мярката в подкрепа на бизнеса да влезе от 1 ноември.

Негулова цитира и вътрешна оценка, според която поскъпването на електроенергията от 2022 ще бъде минимум 20%.

По думите ѝ хоризонтът на действие на една мярка е доста кратък, затова малкият бизнес трябва отсега да направи стратегии за следващите поне две години. Цената на енергоносителите ще се покачва в краткосрочен период, а това води и до поскъпването на суровините. Затова, според госта, малките бизнеси трябва да направят план дали ще се преструктурират – временно ще спрaт работа или ще търсят диверсификации. 

Още по темата

Според Негулова малкият бизнес, който няма да успее да се трансформира, или ще затвори временно, или ще отиде на пазара на труда. След поскъпването на тока към Националното сдружение на малкия и среден бизнес постоянно имат запитване от техни експерти дали са на разположение да консултират собствениците на бизнес, които не знаят как да реагират на тенденциите.

С новите натрупани разходи бизнесите не могат да спрат веднага работата, тъй като имат поети ангажименти по договори, както и наети хора.

Вижте целия разговор във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

 

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Ралица Пейчева

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (6)

0
 
3
 
6
Ivel до: zelka007
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Не се коси, отлагат, щото в БАН се работи върху ваксина против ядрено облъчване, била почти готова вече и сега започват изпитанията, търсят се добровоци!
1
 
5
 
5
ing5rov до: zelka007
преди 3 месеца
... в чофката !
6
 
3
 
4
zelka007 до: michaelis24
преди 3 месеца
хехе ... мише , малоумщината наречена ядрена централа и понятие си нямаш колко струва . дори далечно понятие , зад хоризонта ти е да го схванеш дори ... загробване с ядрена централа правят само много богати държави ... ние не сме толкова богати , за да си позволим това . ние в момента не можем да се оправим с козлодуй ти за беляНЕ говориш ... :))) ... туканка не се плаща дори за преработката на натрупаното ОЯГ . по неофициални данни на площадката на козлодуй отлежават 912 тона , да се преработи един килограм струва около $600 и то по цени от десетина години . един милиард само за преработката . и всяка година работа на козлодуй добавя нови 45 тона . мокрото хранилище където се съхраняват тези отпадъци му изтича лиценза , то почти няма да е годно да му го удължат , трябва ново , корозия от облъчването и пр. неща ... ще трябва ново , ориентировъчно 100млн ... а въобще за дългосрочно такова никой не отваря и дума ... там отиваш на едни 3-4млрд по скромна предварителна оценка ... но преди това трябва преработка ... и по едно такова за дългосрочно съхранение , трябва да се строи на всеки 200-300 , щото от радиацията и облъчването се разкапват материалите . и това в продължение на 100000 години така ... :))) ... викаш беляНЕ , а ... ?! ... ние имаме едни 5млрд за отскок , ако утре затворим козлодуй без трудът , я ги сметни на 2,5млн работещи в БГ колко са ...
4
 
5
 
3
преди 3 месеца
Поскъпването през 2022г. ще е нищо в сравнение със следващите 5 години. И Беляне само щеше да ни закопае още повече, защото руснаците ни бяха скроили същата схема като зелените евопейци но по-груба и по-алчна.
4
 
5
 
2
дядя Вова до: michaelis24
преди 3 месеца
++100 Мачкай Мише, да им доде акъля!

Още от Bloomberg TV
Хотелските услуги ще поскъпват, твърдят от бранша