Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Борса

Мажоритарният акционер на Трейс Груп Холд няма да отправя коригирано търгово

Николай Михайлов иска прекратяване на производството, като се позовава на Административнопроцесуалния кодекс

Мажоритарният акционер на Трейс Груп Холд няма да отправя коригирано търгово

Снимка: Трейс Груп Холд

Мажоритарният акционер на „Трейс Груп Холд“ Николай Михайлов се отказва да подава корикирано търговото предложение към останалите акционери.

Това става ясно от съобщение на компанията, публикувано чрез БФБ-София.

В документа се посочва, че той е отправил искане по чл. 56, ал. 1 от Административнопроцесуалния кодекс за прекратяване на административното производство, защото не възнамерява да внесе коригирано търгово предложение в установения срок от 20 работни дни след поисканите от финансовия регулатор корекции.

Припомняме, че в средата на юли Николай Михайлов отправи търгово предложение към миноритарните акционери в „Трейс Груп Холд“, защото е придобил 90,1% от капитала на дружеството пряко или непряко.

Трейс Груп Холд АД

Общо той притежава 21 783 345 акции, от които 5 514 490 са чрез свързани лица - дружеството Галини Н ЕООД, на което е управител, синовете му Галин, Николай и Кристиян, дъщеря му Лилия, брат му Таньо Михайлов, както и партньорката му Десислава Любенова, с която е сключил споразумение за нейните акции.

Комисията за финансов надзор (КФН) обаче издаде временна забрана на търговото предложение и поиска от него да потвърди сделки с акции на дружеството, за да докаже параметрите им, на база на които е изчислена и справедливата стойност на акция, предложена на акционерите.

Регулаторът поиска и допълнителни детайли, свързани с обосновката на разходи и прогнози, както и със справедливата цена на акция.

В тази връзка той се позовава на чл. 56, ал. 1 от Административнопроцесуалния кодекс, според който административният орган (в случая – КФН)  прекратява производството по искане на страната, по чиято инициатива то е започнало.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Борса
SOFIX с най-силен ръст от почти три месеца