IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ИНФИНИТИ ГРИЙН – кътче лукс в една от най-елитните локации на Варна

Уникалният проект се намира в най-атрактивния за живеене квартал в града – ж.к. Чайка

08:00 | 27.09.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Илюстрация: Явор АД</em></p>

Илюстрация: Явор АД

Най-новият проект на пазара на жилищното строителство в Морската ни столица – сграда ИНФИНИТИ ГРИЙН, съчетава уникална локация, неповторим стил, класа и изключителна визия. Изящната сграда е истинско бижу за ценителите на лукса и комфорта,  само на метри от Морската градина на Варна.

Локацията на ИНФИНИТИ ГРИЙН, в най-атрактивния за живеене квартал в града – ж.к. Чайка, е едно от основните предимства на проекта. Добре поддържани, обширни зелени площи, свеж морски бриз, сигурна и спокойна среда, съчетани с удобствата на града. Всичко това е неповторима комбинация, която рядко се намира в големия град. Краткото пешеходно разстояние до морето дава възможности и комфорт за семейства с деца, активно спортуващи хора и за всички, които ценят пълноценния начин на живот и близостта до природата. 

В елитния квартал се намират множество детски градини и ясли, основни и средни училища, както и Висше Военноморско Училище „Никола Йонков Вапцаров“. Чайка предлага удобства като стоматологични кабинети и медицински центрове и места за забавление, развлечение и шопинг. Местоположението на сградата е на ключово място в квартала, на 3 минути пешеходно разстояние до Морската градина и Делфинариума, а до центъра на града се стига за 5 минути с автомобил.

С официална церемония „Първа копка“ в началото на септември стартира строителството на ИНФИНИТИ ГРИЙН. Събитието бе уважено от главния архитект на град Варна, един от заместник-кметовете на Общината, кметовете на район Приморски и район Младост, бизнес партньори и проектанти.

ИНФИНИТИ ГРИЙН е на седемнадесет етажа. Всеки обект разполага с достъп до две стълбищни клетки и три асансьора. От по-високите етажи се разкрива уникална морска панорама и обширна красива градска гледка.

Сградата е със смесено предназначение, състои се от търговски площи, самостоятелни обекти с нежилищно предназначение и апартаменти. На първия етаж е ситуиран голям магазин за хранителни стоки. Общият брой на жилищните и нежилищни обекти е 173.

Двустайни – 77 бр. със ЗП от 47 кв. м до 60 кв. м

Тристайни – 93 бр. със ЗП от 73 кв. м до 95 кв. м

Четиристайни – 3 бр. със ЗП от 124 кв. м

Цените на двустайните нежилищни обекти започват от 68 800 евро, а на тристайните – от 106 700 евро. Цените на апартаментите варират от 1560 евро до 1920 евро на кв. м. Обектите са проектирани с насоченост към комфорта. Те разполагат с големи дневни, спални с оптимална площ, достатъчно на брой мокри и обслужващи помещения и тераси с френски прозорци. Предвидено е пожароизвестяване във всеки обект, както и окабеляване за сигнално охранителна система. Освен функционалните разпределения, голямо предимство е изложението. ИНФИНИТИ ГРИЙН, за разлика от сградите в близост, е ситуирана така, че всички обекти са с благоприятно изложение и са максимално отворени към морето, околната зеленина и градската панорама.

Паркирането е решено със закрити паркоместа, разположени на 3 нива.

Изпълнението на ИНФИНИТИ ГРИЙН се отличава с високотехнологични решения в строителството и използването на най-качествените материали на водещи компании в индустрията.  

Фасадата ще бъде окачена, вентилируема, облицована с три вида естествен камък – травертин, зелен мрамор и сив гранит. Освен внушителна и стилна визия каменните фасади  притежават отлична здравина и висока издръжливост. Този тип фасада се отличава с максимална топлоизолация и паропропускливост, повишена хидро- и шумоизолация на апартаментите  и възможно най-дълъг живот.

Тухлите, които ще се използват за строителството на сградата са керамични енергийни блокове с вертикални кухини - EB 25 ACOUSTIC на Сръбския производител IGM Mladost“. Те са  с отлични характеристики за шумоизолация, якост на натиск, топлопроводимост и защита от вибрации. Техните характеристики изпреварват изделията от същия клас на най-реномираните фирми - производители на тухли в световен мащаб.

Заложена е алуминиева дограма на водещия европейски производител Reynaers Aluminium Reynaers MasterLine 8 HIТази дограма има отлични показатели по отношение на топлоизолация, въздухо- и водонепропускливост и противозломна защита. Това ново поколение иновативни прозоречни решения отразява най-съвременните архитектурни тенденции към увеличаване на дневната светлина, като в същото време предлага максимални нива на шумо- и топлоизолация.

Името на добре познатите инвеститори в строителството в град Варна – „Явор“ АД и техния собственик „Интерком Груп“ ООД стои зад ИНФИНИТИ ГРИЙН – още едно доказателство за безупречното качество на проекта. С над 15 годишен опит, построени 126 200 кв. м РЗП и продадени 1136 апартамента, дружествата създават домове и качествена среда за живот на над хиляда семейства. Проектите на „Явор“ АД се отличават освен с отлично качество и функционалност, а също и с уникална визия и естетика във всеки детайл, които придават блясък на ежедневния живот. 

Информация за сграда ИНФИНИТИ ГРИЙН и други проекти на ЯВOР АД може да получите в офиса на фирмата в град Варна на бул. Република 117 (Търговски център „Явор“) ет.4, на телефони 0877 63 20 20; 0877 61 20 20, на ел. поща: office2@yavorad.com или в сайта на компанията http://www.yavorad.com.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:55 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още