IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Летищата във Варна и Бургас ще платят концесионното възнаграждение след 30 юни

Правителството удължи със 150 дни срока заради пандемията, която се отрази върху финансовото състояние на дружеството, оператор на морските летища

19:13 | 03.02.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Getty</em></p>

Снимка: Getty

Правителството удължи плащането на концесионното възнаграждение за първото шестмесечие на 2020 г. за летищата във Варна и Бургас с още 150 дни.

С това решение вноската, отложена от 31 юли 2020 г. за плащане до 31 януари 2021 г., ще бъде отложена до 30 юни 2021 г., съобщи правителственият пресцентър.

С последното изменение на Временната рамка за мерки за държавна помощ в подкрепа на икономиката в условията на сегашния епидемичен взрив от COVID-19, приета от Европейската комисия на 19 март 2020 г., е предвидено удължаване на срока до 30 юни 2021 г. на вече одобрената помощ.

Прилагането на тази мярка е наложителна е оглед справянето е тежките последици за дружеството от продължаващата пандемия от COVID-19 и предприетите мерки за ограничаване на разпространението й, които оказват негативно въздействие върху финансовото състояние на дружеството, оператор на летищата във Варна и Бургас, аргументират се министрите.

Investor.bg припомня, че Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт АД е дружеството, което управлява двете морски летища, и дължи комисионно възнаграждение на държавата, собственик на инфраструктурата на летищата. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:24 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още