IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Медведев подкрепя наказването на руснаците, спазващи американските санкции

Правителството трябва да покрепи засегнатите от санкциите руски компании, твърди още той

14:38 | 28.04.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Руският премиер Дмитрий Медведев подкрепя идеята за налагане на наказания на руснаците, които спазват санкциите, наложени от САЩ. Това обяви той в интервю за държавната телевизия Россия 1, предава Ройтерс.

На 6 април Вашингтон наложи санкции срещу някои от най-големите руски компании и бизнесмени. Целта на този ход беше да накаже Москва за нейната предполагаема намеса в президентските избори в САЩ през 2016 г. и за други неправомерни действия.

На въпрос относно внесеното в долната камара на руския парламент предложение за криминализирането подкрепата на американските санкции, Медведев заяви, че рестрикциите имат за цел да унищожат руската социално-политическа система и да навредят на икономиката, както и на гражданите.

“Ако това е така, тогава прилагането на тези санкции от гражданите на нашата страна трябва да бъде престъпление”, коментира той.

Освен това Медведев заяви, че правителството трябва да подкрепи засегнатите от санкциите руски компании, за да гарантира, че няма да има загуба на работни места.

 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:04 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още