Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Други

Правителството дава 5,6 млн. лв. за модернизация в образованието

Близо 3 млн. лв. ще отидат за закупуване на ученически шкафчета, 1,6 млн. лв. са предназначени за материали за научни експерименти

Правителството дава 5,6 млн. лв. за модернизация в образованието

Снимка: Pixabay

Правителството осигури общо 5,6 млн. лв. за дейностите по Национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“, одобрена през 2018 г., съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет (МС).

С 2,9 млн. лв. ще бъдат закупени 111 хиляди ученически шкафчета за 588 общински училища. В тях учениците ще могат да съхраняват учебници, учебни комплекти, помагала и други материали, както и екипи за физическо възпитание и лични вещи. Този модул бе въведен като една от мерките за олекотяване на ученическите раници.

83 общински училища ще получат 793 337 лева за оборудване на стаи в полуинтернатни групи за часовете по интереси. Финансира се закупуване на обзавеждане, консумативи и материали, книги и игри. 

Още по темата

320 615 лева се отпускат за ремонт и оборудване на учебни кабинети за професионална подготовка и учебно-производствени бази на 8 училища, както и за осигуряване на учебни видеофилми и софтуерни продукти.

1,6 млн. лв. са за купуване на уреди, прибори, пособия, реактиви и други консумативи за обезпечаване на експерименталната работа по учебните предмети биология и здравно образование, физика и астрономия и химия и опазване на околната среда в VII и в IX клас за 1879 общински училища.

Необходимите средства за изпълнение на националните програми за 2018 г. се осигуряват от бюджета на МОН.

По статията работиха: Ралица Пейчева, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от