IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Столтенберг предупреди за риск от ескалация в Близкия Изток след атаката с дронове

Генералният секретар на НАТО е на посещение в Ирак и ще се срещне с местни лидери, както и с командващия мисията на алианса в страната

22:43 | 16.09.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.&nbsp;<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Снимка: Ройтерс

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг изрази изключително безпокойство от риска от ескалация след атаката срещу саудитски петролни съоръжения, обвинявайки Техеран, че дестабилизира целия Близък изток, предаде Франс прес. Столтенберг каза това в интервю за Франс прес от Багдад, където е на посещение. 

"Призоваваме всички страни да попречат на подобни атаки, защото те могат да имат негативни последици върху целия регион и сме изключително обезпокоени от риска от ескалация", заяви Столтенберг. "Иран подкрепя различни терористични групи и е отговорен за дестабилизацията на целия регион", допълни той.

Вашингтон и Рияд обвиняван Иран, че стои зад атаката, за която отговорност поеха йеменските бунтовници хуси. САЩ твърдят, че нямат никакви доказателства, че атаката е дошла от Йемен.

В Ирак Столтенберг ще има срещи с иракски лидери и ще се срещне с командващия мисията на НАТО в тази страна, както и с представители на международната общност и с командващия обединената оперативна група на операцията Непоколебима решимост, допълва ТАСС.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:40 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още