Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Енергетика

"Булгартрансгаз" избра строител за българския участък на Турски поток

Обединение "Консорциум Аркад" ще изгражда разширението на газопреносната инфраструктура

"Булгартрансгаз" избра строител за българския участък на Турски поток

Източник: Газпром

Обединение "Консорциум Аркад" ще изгражда разширението на газопреносната инфраструктура до българо-сръбската граница. С избора на изпълнител "Булгартрансгаз" ЕАД приключи обществената поръчка по проекта, съобщи държавната компания.

Новото трасе, по-известно като българския участък на Турски поток, ще минава паралелно на северния магистрален газопровод в посока западната граница. Строителството ще струва 2,286 млрд. лева без ДДС. 

Още по темата

В откритата процедура по ЗОП комисията е класирала на първо място Обединение "Консорциум Аркад" с 96,60 точки в комплексната оценка, а на второ – ДДЗД Консорциум "Газово развитие и разширение в България" със 78,54 точки.

От процедурата е отстранен участникът "ОТ Industries Fovallkozo Zrt., OT Industries - KVV Kivitelezo Zrt.", тъй като според възложителя не отговаря на поставените критерии за подбор.

"Консорциум Аркад" предлага цена 1,288 млрд. евро при строителство в рамките на 250 календарни дни или 1,102 млрд. евро при строителство за 615 дни.

Избраният консорциум е обединение от чуждестранни компании, като негови членове са „Аркад Ей Би Би С.п.А.“ - Италия и „Аркад Енджиниъринг енд Констракшънс Къмпъни“ - Саудитска Арабия.

Компаниите, които подписаха договори за пренос на газ по бъдещата тръба, са руската "Газпром Експорт" и швейцарската МЕТ.

По статията работиха: Надежда Бочева, редактор Ралица Пейчева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

1
 
1
 
1
преди 1 година
Няма профилна снимка
Добре изглежда трасето на тръбите. Вероятно за по-далечно бъдеще ще може да се помисли и за хъб, вероятно свързан и с Чирен. А и ще е по-вероятна експлоатацията на паро-газовата електроцентрала в Провадия.

Още от Енергетика
Борисов: Строежът на „Балкански поток“ е на финала