IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Евродепутат: Има сериозни критики на плановете за зелена таксономия на ЕК

Специални европрограми ще подкрепят изграждането на зарядни станции за водород и електричество, съобщи Цветелина Пенкова

15:24 | 10.01.22 г. 3
Евродепутат: Има сериозни критики на плановете за зелена таксономия на ЕК

Има сериозни критики от страна на няколко европейски държави по отношение на плановете за зелената таксономия на Европейската комисия (ЕК), коментира в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Цветелина Пенкова, български евродепутат от групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите.

Според нея на 31 декември 2021 г. Брюксел е представил пред страните от общността своите идеи, като най-чаканото е решението дали природният газ и ядрената енергия са устойчиви инвестиции. Сериозни са обструкциите от страна на Австрия, а Швеция също изразява известни резерви по повод предложенията, каза Пенкова. Тя допълни, че сигналите от Германия също не са категорични заради предстоящото пускане на "Северен поток 2". 

До 12 януари ще приключи обсъждането на документа, а на 18 януари той ще бъде представен в Европейския парламент, анонсира още европейският депутат.

"Българската позиция е в подкрепа на ядрената енергетика. Природният газ за нас не е от толкова голямо значение, но те вървят в пакет. Не случайно вървят в пакет, за да може да бъдат обхванати интересите на повече държави", допълни още тя.

„Европейският парламент иска да има гъста мрежа от зарядни станции”, каза още Пенкова и допълни, че ще има специални европрограми, които ще подкрепят изграждането на зарядни станции.

Целия коментар вижте във видео материала на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:39 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
bgMan
преди 2 години
Не само гушата, и други дупки пълнят като им гледам приноса към европейците...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
ing5rov
преди 2 години
пълнят гушата ве , по важна от тая работа има ли ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 0
khao
преди 2 години
баси, тая е евродепутат от 2019. а аз я виждам за първи път... даже незнам от коя партия е! ... а следя политиката! ... смятай кви анонимници пращаме и ква работа вършат!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още