IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Благой Палев: Инвестиция от 30 млн. евро развива пазара на дългосрочни грижи в региона

Съоснователят на Blocks Health and Social Care е убеден, че в рамките на една-две години ще има ефект от грижите в повишаване стандарта на живот

22:30 | 29.04.21 г.
Благой Палев: Инвестиция от 30 млн. евро развива пазара на дългосрочни грижи в региона

„Важна стъпка в нашето развитие е успешното пласиране на 10-годишна емисия облигации в размер на 30 млн. евро. Така ще можем да развием нашите проекти в България, Гърция и Румъния“, поясни той по повод финансирането с корпоративни облигации на най-големия проект за център за дългосрочни грижи и рехабилитация в Югоизточна Европа.

Съоснователят на Blocks Health and Social Care е убеден, че в рамките на една – две години ще има ефект от грижите в повишаване стандарта на живот.

Благой Палев обясни, че в Гърция компанията е започнала дейността си в средата на миналата година, а през тази ще може да навлезе на пазара на дългосрочна грижа с 4-5 дома за възрастни хора в Атина.

„В Румъния влязохме на пазара в края на миналата година. Предстои въвеждане в експлоатация на болница за рехабилитация и дом за стари хора“, информира той.

По думите на съоснователя на Blocks Health and Social Care и пазарът на дългосрочни грижи в България се развива.

„Предстои ни много сериозно развитие по отношение на грижата за дементни хора, ще открием включително и дневен център за дементни грижи. Част от генерирания ресурс ще бъде насочен именно към тази сфера“, посочи Благой Палев.

Според него нуждата от грижа за възрастните хора е все по-належаща. „Няма достатъчно специалисти, но ние обучаваме наши кадри. Опитваме да привлечем и българи от чужбина“, съобщи още съоснователят на Blocks Health and Social Care.

Благой Палев потвърди, че инвестициите на Blocks Health and Social Care са насочени към иновации, вложени в апаратура, но и в услуги, които повишават качеството в грижите за хората.

До три месеца ще бъдат пуснати 13 къщички, като интересът към тях е много голям.

Как ще разширява дейността си Blocks Health and Social Care? Ще продължи ли тенденцията да се откриват повече центрове за дългосрочни грижи за хората? Кои са страните, които прилагат добри практики в изграждането на центровете? Как се печели доверието на инвеститорите в несигурни времена?

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването „Бизнес старт“ гледайте тук.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:29 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още