IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейските борси продължават възходящата тенденция и в сряда

Секторът на комуналните услуги се представи най-добре на Стария континент

20:16 | 11.11.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Alex Kraus/Bloomberg</em></p>

Снимка: Alex Kraus/Bloomberg

Европейските борси завършиха сесията в сряда с ръст на фона на засилващите се надежди за скорошна ваксина срещу коронавирус, предава CNBC.

Паневропейският индекс Stoxx 600 се повиши с 1,1%, а секторът на комуналните услуги прибави 2,6% към стойността си и поведе ръстовете. Повечето сектори и големи борси отбелязаха скок.

Лондонският бенчмарк FTSE 100 са повиши с 1,35% до ниво от 6382,10 пункта. Френският CAC 40 напредна с 0,48% до ниво от 5445,21 пункта. Германският DAX регистрира ръст от 0,40% до равнище от 13 216, 18 пункта.

Европейските пазари следват положителната инерция по-рано тази седмица, след като Pfizer и BioNTech съобщиха, че тяхната ваксина срещу COVID-19 е ефективна на над 90% при предотвратяването на болестта.

В същото време лекарството с антитела на Eli Lilly получи разрешение за извънредна употреба от Агенцията за храните и лекарствата късно в понеделник. Агенцията съобщи, че медикаментът може да бъде използват за лечение на леки до умерени случаи на COVID-19 при пациенти, които са пад 12-годишни.

На корпоративния фронт отчетите остават ключов двигател на движенията на цените на акциите, като цената на акциите на германската IT компания Bechtle скочи с 12,6% в началото на търговията благодарение на силните резултати през третото тримесечие.

Книжата на холандката банка ABN Amro поевтиняха с 5,6%, след като печалбата й надмина очакванията, но тя не отговори на прогнозите за нетни приходи от лихви и обяви предпазливи очаквания за бъдещето.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:23 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още