IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

НАТО отнема акредитацията на 7 души от мисията на Русия в алианса

Генералният секретар Йенс Столтенберг обяви още, че свива руската мисия до 20 души

17:10 | 27.03.18 г. 5
<p>
	<em>Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.&nbsp;</em><em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Снимка: Архив Ройтерс

Ден след като редица страни членки на Европейския съюз, САЩ и други държави обявиха, че ще експулсират над 100 руски лица от териториите си, генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи за подобна стъпка днес.

"Отнемам акредитацията на 7 души от мисията на Русия в НАТО и отказвам искането за акредитация на трима други", заяви Столтенберг на пресконференция днес следобед.

Генералният секретар обяви още, че намалява размера на руската мисия към Алианса с 10 души, като така сваля максималния им брой до общо 20 души.

"Това изпраща ясно послание към Русия: има цена и последствия от опасния ѝ модел на поведение, който следва липсата на конструктивен отговор след атаката в Солсбъри", каза още Столтенберг.

Припомняме, че стъпката, предприета от НАТО и редица страни по света, следва хода на Великобритания, която на 14 март експулсира 23 руски дипломати заради отравянето на бившия руски агент Сергей Скрипал и дъщеря му в британския град Солсбъри.

"Днешното решение не променя политиката на НАТО към Русия - оставаме ангажирани с двупосочния ни подход към силна отбрана и диалог", допълни Столтенберг.

Всичко за развитията около аферата Скрипал четете тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:18 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

5
rate up comment 1 rate down comment 1
michaelis12
преди 5 години
добре защо не го отровят и този ?!? той поне го заслужава .... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 10 rate down comment 2
ABBA
преди 5 години
Заглавието на статията е: Делото Скрипал: Британия се саморазобличи
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 8 rate down comment 2
ABBA
преди 5 години
Новичок не е вещество, а сложна система. Тя се разработва, за да зарази огромна територия с помощта на взрив, с авиацията или от ракета, да го разпространи от голяма височина на земята разказва Леонид Ринк, професор по химия и доктор на науките........ цялото:https://bultimes.com/%d0%94%d0%b5%d0%bb%d0%be%d1%82%d0%be-%d0%a1%d0%ba%d1%80%d0%b8%d0%bf%d0%b0%d0%bb-%d0%91%d1%80%d0%b8%d1%82%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d1%8f-%d1%81%d0%b5-%d1%81%d0%b0%d0%bc%d0%be%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0%be%d0%b1/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 4
dakl
преди 5 години
Вече нищо не е в състояние да помогне след като войната е факт! А от тук нататък , както казват французите : на война , както на война!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 20 rate down comment 5
ABBA
преди 5 години
ЕС са лъскава фасада на НАТО.Дефакто Малобритения не е част от ЕС, но англосаксонците ги строиха в редичка - без дело, без доказателства да съскат срещу Русия.Когато почнаха със Северен поток 2, не бяха сговорчиви, но вече доказано (от украинци и руснаци )Украйна свали Боинг. Холанския съд още се прави на луд и не издава присъда.Сега Северен поток 2 е на завършване и хоп - газ Новичок (дефакто Старичок). Зер европееца трябва да се уплаши от злата мечка да не му пусне по тръбата Новичок.Сценарий за дееее'Били и втората най-древна. Политиците - те са си от първата най-древна................
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още