IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Последният вот по сделката за Brexit ще се състои до 12 март

Все още имаме възможност да напуснем Европейския съюз със споразумение на 29 март, каза Тереза Мей

17:00 | 24.02.19 г. 4
<p>
	Тереза Мей ще търси подкрепа за Brexit с други лидери на ЕС в кулоарите на срещата на върха в Шарм ел-Шейх.&nbsp;<em>Снимка: Ройтерс</em></p>
<p>
	&nbsp;</p>

Тереза Мей ще търси подкрепа за Brexit с други лидери на ЕС в кулоарите на срещата на върха в Шарм ел-Шейх. Снимка: Ройтерс

 

Британският премиер Тереза Мей заяви, че депутатите няма да имат шанс да гласуват отново по сделката за Brexit тази седмица, но обеща, че това ще стане до 12 март, предава AFP.

"Тази седмица няма да се проведе решаващото гласуване в парламента. Но ще гарантираме, че това ще се случи до 12 март," каза тя пред британски медии по пътя към среща на върха на европейските и арабските лидери в Египет, цитирана от агенция "Фокус". След като депутатите отхвърлиха споразумението за оттеглянето миналия месец, премиерът продължава да търси разрешение за най-големия проблем – предпазният механизъм за ирландската граница.

Тереза Мей ще проведе разговори в кулоарите на срещата на върха в Шарм ел-Шейх с други лидери на ЕС и заяви, че нейният екип ще се върне в Брюксел следващия вторник. 

По-рано тя обеща, че ако не може да внесе преразгледаното споразумение обратно в парламента тази седмица, тя ще позволи на депутатите в сряда да обсъдят собствените си идеи за пътя напред. Трима от нейните министри от кабинета в събота предупредиха, че ако няма пробив тази седмица, парламентът трябва да гласува за отлагане на Brexit, вместо да рискува да напусне ЕС без споразумение.

"Все още имаме възможност да напуснем Европейския съюз със споразумение на 29 март," каза Мей в неделя. Тя допълни, че отлагането на Brexit "не решава проблема. Винаги ще дойде момент, в който трябва да решим дали да приемем споразумението, което е било договорено или не".

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:29 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

4
rate up comment 9 rate down comment 3
ABBA
преди 5 години
Ups, пак цитатче, що един ингилизин преди време разправяше, че ние сме затърнали в л******:"През 2014 г. серия репортажи на Андрю Норфолк разкриват, че в британския град Ротерхам са изнасилени повече от 1400 момичета на възраст между 11 и 16 години.Престъпленията са извършени в период от 15 години и местната власт и полиция са били наясно със случаите, но умишлено са потулвали и игнорирали оплакванията, тъй като извършителите са от пакистански произход и е имало страх от обвинения в расизъм."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 6 rate down comment 3
ABBA
преди 5 години
Децата на Запада/Сатаната в пълната им прелест:Потресаващи примери от Западна Европа за двойните стандарти на джендъраhttps://***.lentata.com/page_13964.html
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 16 rate down comment 6
ABBA
преди 5 години
Авееее ингилизи, омитайте се веднага!Я'ш к'ви важни проблеми имате за решаване:"Британското правителство е обявило, че от 2019 г. ще има задължителни часове по сексуално образование, включващи транссексуалност и полова идентичност във всички основни и средни училища. Родителите няма да имат право да откажат участие на децата си в тези часове. Тези, които са против транссексуални идеологии, рискуват децата им да бъдат отнети от социалните служби.Норвежката служба Barnevernet е известна с честото отнемане на деца от семействата им. Най-фрапантният случай е от 2015 г., когато румънското семейство Бонариу губи петте си деца (най-малкото от които е бебе на три месеца) заради християнска индоктринация. Това не е първият подобен случай. "
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още