IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принц Чарлз също е дал положителен тест за коронавирус

71-годишният принц на Уелс проявява леки симптоми

13:01 | 25.03.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Принц Чарлз също е дал позитивен тест за коронавирус, предаде Ройтерс.

71-годишният принц на Уелс проявява леки симптоми, но “остава в добро здраве”, заяви негов говорител, цитиран от Ройтерс.

Херцогинята на Корнуол също е тествана, но нейният тест е отрицателен.

От Clarence House посочват, че принц Чарлз и херцогиня Камила са се самоизолирали в Балморал, като добавят, че принцът е работил от дома си през последните няколко дни.

"Тестовете са проведени от NHS в Абърдийншър, където отговарят на критериите, необходими за тестване. Не е възможно да се установи от кого принцът се е заразил поради големия брой ангажименти, които той изпълняваше през последните седмици", става ясно още от официалното съобщение.

Засега не е ясно точно как Чарлз се е заразил с COVID-19, но преди две седмици той се срещна с принц Алберт от Монако, който също даде положителна проба за вируса. 24 часа преди това Чарлз за последно е видян с майка си, кралица Елизабет II.

Въпреки пандемията монархът продължи да изпълнява задълженията си към короната, но вместо да се здрависва с хората, той използваше поздрава намасте.

Навярно кралското семейство е предполагало, че е много вероятно поне един от тях да се разболее от вируса, за това всички монарси са разпръснати из цяла Великобритания и далеч от Лондон. Кралицата и принц Филип са в замъка Уиндзор, а принц Уилям и херцогинята Кейт Мидълтън са в Норфолк.

Последната публична проява на принц Чарлз според Sky News e прием и вечеря в помощ на усилията за овладяване на пожарите в Австралия на 12 март, които са се състояли в Mansion House в Лондон.

По-рано същия ден принцът на Уелс е присъствал на церемония в Бъкингамския дворец, където е поздравил участниците с безконтактен жест поради опасения за разпространението на болестта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:20 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Otka4eni reformatori
преди 4 години
И сега кво..... Рептилите пуснаха вируса и сами с е пре,ца,каха...??
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още