IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

След сутрешното си изстрелване нагоре паундът се срина

Реакцията на пазарите дойде след изказването на глaвния пpоĸypop и пpaвeн cъвeтниĸ нa ĸaбинeтa Джoфpи Koĸc

16:17 | 12.03.19 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Макар че се повиши до няколкомесечни върхове в началото на днешната търговия, британският паунд поевтиня с 1% до 1,31 долара, след като глaвният пpoĸypop и пpaвeн cъвeтниĸ нa ĸaбинeтa Джoфpи Koĸc зaяви, чe нoвoтo cпopaзyмeниe мeждy Beлиĸoбpитaния и Eвpoпeйcĸия cъюз нe нaмaлявa пpaвнитe pиcĸoвe зa Обединеното кралство, съобщава tradingeconomics.com.

По този начин Кокс даде мотив подкрепящите Brexit депутати да отхвърлят сделката при гласуването по-късно във вторник.

Следобяд българско време загубите за британската лира намаляха до 0,44% спрямо долара до 1,3092 долара.

По-рано днес и лидерът на опозиционната Лейбъристка партия Джереми Корбин заяви, че уверенията, получени от британския премиер Тереза Мей за постигнатото от нея споразумение за напускане на Европейския съюз, дори не се приближават до промените, които тя е обещала на депутатите.

Мей е казвала, че ако загуби гласуването тази вечер, утре ще даде на депутатите възможност да гласуват дали да напуснат ЕС без споразумение. Ако те отхвърлят и това, се очаква гласуване дали Лондон да поиска отлагане на Brexit.

Движението на британската лира спрямо долара в рамките на 12 март 2019 г.

Преди обяд лирата поскъпваше за втори ден подред след осигурените промени в споразумението за развода на Великобритания с Европейския съюз на фона на очаквания вот в парламента тази вечер.

Паундът е повишил стойността си с 3,7% спрямо долара и с 5,5% срямо еврото през тази година, тъй като пазарът все повече очаква Великобритания да намери изход от задънената улица. Въпреки това анализаторите са категорични, че в зависимост от развръзката довечера може да последва както силен ръст, така и рязък спад.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:11 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 0
IQ96
преди 5 години
Въпреки това анализаторите са категорични, че в зависимост от развръзката довечера може да последва както силен ръст, така и рязък спад.А иначе казано: времето ще е преобладаващо в отделни райони.Прав е Талеб, че такива анализатори са напълно излишни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още