IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тереза Мей: Правителство одобри текста на споразумението с ЕС по условията за Brexit*

Британският премиер проведе петчасово съвещание с членовете на кабинета си

21:50 | 14.11.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Британското правителство одобри текста на проектоспоразумението с ЕС по условията за излизане на Обединеното кралство от общността. Това заяви днес премиерът Тереза Мей след петчасово съвещание с членовете на кабинета си, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

"Колективното решение на кабинета е, че правителството трябва да одобри проектоспоразумението", заяви Мей в кратко изявление пред журналисти, което направи пред "Даунинг стрийт" 10.

"Това е решителна стъпка, която ще ми позволи да постигнем напредък и да финализираме споразумението", добави тя.

Британският премиер Тереза Мей заяви днес пред националиния парламент, че проектът на британското правителство за сделка с Европейския съюз по Brexit отговаря на волята на британците, изразена на референдума през 2016 г.

По-рано днес Мей посочи, че нейното правителство никога няма да проведе втори референдум за Brexit.

"Няма да провеждаме втори референдум и ще се съобразим с решението на британския народ. Ще реализираме Brexit и Великобритания ще напусне Европейския съюз на 29 март 2019 г.", категорична бе Тереза Мей.

"Възможностите за избор, които имахме, бяха трудни, особено по отношение на Северна Ирландия", подчерта Мей, цитирана от Франс прес, след което добави, че проектоспоразумението е най-доброто възможно.

То ще ни позволи да си върнем контрола върху нашите пари, върху нашите закони и граници, ще сложи край на свободата на движение и ще защити работните места, сигурността и нашия съюз, увери министър-председателката.
Твърдо вярвам, с ума и сърцето си, че това решение отговаря в най-голяма степен на интересите на цялото Обединено кралство, каза тя, цитирана от Ройтерс.

"Зная, че ни очакват трудни дни и че споразумението ще се гледа под лупа", отбеляза още Мей, която сега трябва да убеди британския парламент да гласува проектоспоразумението. Тя обеща утре да направи изявление пред парламента.

*Информацията е допълнена към 22:25 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:39 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още