Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

UBS се смалява, но без значими съкращения на персонал

Archegos не е системна грешка, а уникално, трудно сравнимо събитие, казва Ралф Хамерс

UBS се смалява, но без значими съкращения на персонал

Снимка: Bloomberg LP

Във водещата швейцарска банка UBS няма да има голямо съкращаване на персонал като част от обявената програма за строги икономии. „Не, няма големи съкращения на работни места, но ще има свиване", каза изпълнителният директор Ралф Хамерс пред местния вестник Blick.

Още по темата

Като цяло обаче броят на служителите ще остане приблизително същият. „За да успее намаляването на разходите, трябва да се съкратят работни места в определени области. В други обаче ние създаваме работни места“, обясни Хамерс.

Същевременно той класифицира загубата, причинена от колапса на хедж фонда Archegos, като еднократно събитие. „Archegos не е системна грешка, а уникално, трудно сравнимо събитие“, заяви шефът на UBS. „В случая липсваше прозрачност. Вече няма да приемаме това. Във всеки случай ние си научихме урока от този казус“, добави той.   

Швейцарската банка обяви преди няколко седмици, че е изгубила 774 млн. долара от сделки, свързани с колапса на хедж фонда Archegos Capital, но все пак отчита доста добро ниво на печалба заради ръста на пазарите. Ударът по банката е по-малък в сравнение с претърпените от нейни конкуренти загуби. Credit Suisse например понесе загуби за 5,5 млрд. долара.

По статията работиха: Бойчо Попов, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Европа
Във Франция всеки иска да е следващият президент