IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Japan Display представи технология, която удължава живота на умните часовници

Компанията планира да започне масово производство на дисплеи с тази технология през 2024 г.

17:14 | 30.03.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;David Paul Morris/Bloomberg</em></p>

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Japan Display заяви, че планира да започне производството на нов дисплей, който значително намалява потреблението на енергия и удължава живота на батерията на умните часовници и на друга потребителска електроника, предава Ройтерс.

Производителят на малки екрани, ползвани в смартфони, автомобили и други продукти, „води преговори с редица клиенти и планира да започне масово производство от 2024 г.“, обяви компанията. Сред нейните най-големи клиенти се нарежда Apple.

Japan Display, която очаква 11,3 млрд. йени (93 млн. долара) оперативна загуба за годината, завършила на 31 март, среща трудности в битката си с конкуренцията, докато потребителите се насочват към OLED екрани. Наскоро компанията трябваше да свие производството си заради недостига на чипове.

Новият компонент, който е покрит с малки транзистори, е известен като задна платка и съставлява един от слоевете в LCD. Те се ползват и при OLED дисплеите.

Japan Display твърди, че платката ползва до 40% по-малко батерия от конвенционалните компоненти и също така подобрява разделителната способност на екрана, което я прави подходяща и за устройства за виртуална реалност.

Компанията заяви, че очаква новият компонент за екрани да генерира 50 млрд. йени (411 млн. долара) приходи годишно в рамките на петгодишен период.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:10 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още