Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Хардуер

Мъск: SpaceX може да не стигне до Марс, преди да умра

Мениджърът отклонява вниманието на инвеститорите от потенциалното IPO на Starlink

Мъск: SpaceX може да не стигне до Марс, преди да умра

Изглеждащият доста уморен Мъск. Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

Изглеждащ доста изтощен, Илон Мъск заяви в понеделник, че не е сигурен, че неговата ракетна компания SpaceX ще изпълни основополагащата си мисия - да стигне до Марс, преди той да умре, предава Bloomberg.

„Ако не подобрим темпото си на напредък, определено ще съм мъртъв, преди да отидем на Марс“, каза Мъск по време на конференцията „Satellite 2020“ във Вашингтон. „Ако ни отнеме 18 години, само за да се подготвим да пратим в орбита първите хора, трябва да подобрим скоростта си на иновации или, въз основа на минали тенденции, определено ще умра преди (да стигнем до, б. ред.) Марс“, заяви той.

Още по темата

48-годишният главен изпълнителен директор както на Tesla Inc., така и на Space Exploration Technologies Corp. понижи вниманието на последната компания към потенциалното първично публично предлагане за Starlink, сателитния бизнес в SpaceX. Планът на бизнеса е от тази година да предостави широколентова връзка на потребителите, които нямат интернет или се сблъскват с по-бавна връзка.

„Въобще не мислим за това", каза Мъск по отношение на IPO на Starlink, противоречащ на коментарите, които президентът и главният оперативен директор направиха през миналия месец. „Трябва да накараме нещата да работят", заяви той.

Гуейн Шотуел, главен изпълнителен директор на SpaceX, каза по време на частно инвеститорско събитие през миналия месец в Маями, че вероятно Starlink ще бъде разделен и пуснат на борсата, без да посочва времева рамка.

Мъск, който започна основната си реч с около 40 минути закъснение, заяви, че изостава зад графика, защото идва направо от Бока Чика, Тексас, където SpaceX работи над Starship, ракети носители от ново поколение, които смята да използва за евентуално транспортиране на хора до Марс. Той преценява, че проектът за широколентова връзка може да генерира годишни приходи от около 30 млрд. долара, което е около 10 пъти по-голям от потенциала на бизнеса за транспортиране на хора до Марс.

По статията работиха: Бойчо Попов, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Хардуер
Лидерът на Intel очаква „10 добри години“ за индустрията