IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nintendo представи евтина версия на конзолата Switch

Switch Lite ще се продава за 199,99 долара и ще се появи в жълто, сиво и тюркоазено навреме за важния предколеден сезон

09:40 | 11.07.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Nintendo Co. представи по-евтина версия на своята портативна игрална конзола Switch, тъй като японската компания се стреми да разшири потенциалния пазар за игри. Switch Lite ще се продава за 199,99 долара, или със 100 долара по-малко от оригиналното устройство, навреме за важния празничен сезон. Новата конзола ще бъде пусната на пазара на 20 септември и ще се появи в жълто, сиво и тюркоазено. Акциите на Nintendo поскъпнаха с 4,5% в Токио, предава Bloomberg.

Акциите на Nintendo се възстановиха през тази година заради оптимизма, че по-евтиният Switch, по-силната линия на игрите и потенциалното навлизане в Китай ще спомогнат за преодоляване на миналогодишните грешки и разширяване на клиентската база на Nintendo отвъд твърдите фенове. Все пак анализаторите се затрудняват да преценят колко по-ниска цена ще разшири пазара на Switch. През април Nintendo издаде една приглушена финансова прогноза, която разочарова инвеститорите и анализаторите, изпращайки акции надолу.

„По-ранният от очакваното пазарен старт предполага, че новата преносима конзола е много вероятно да хване високото търсене в края на годината", казват пред Bloomberg анализаторите на Citigroup Минами Мунаката и Юи Шоджи. „Въпреки това се съмняваме, че новото устройство вероятно ще промени съществено общите (фискални 2020 г.) доставки, като се има предвид, че някои геймъри, особено в Япония, отлагат покупките на Switch".

Оригиналният Nintendo Switch, който бе пуснат на пазарите през март 2017 г., позволява на хората да играят на три различни режима - ръчен, настолен и телевизионен, докато Switch Lite е предназначен за ръчен режим.

Когато хибридната конзола дебютира първоначално, тя се възприе като класическа Nintendo - нова джаджа, която нарушава нормите на конвенционалните видео игри. Оборудвана с вграден екран и свръхчувствителни контролери, Switch бе провъзгласена за достоен наследник на Wii, конзолата на Nintendo, която преобърна представите за игрите.

Целта беше игралното преживяване да се направи възможно най-безпроблемно, като същевременно се позволи на хората да използват продукта по нови начини, като например го превърне във виртуално пиано или мотоциклет. Но засега Switch се затруднява да намери клиенти извън основната фен база. Компанията е доставила 17 милиона конзоли Switch за последната фискална година и прогнозира 18 милиона броя за текущия период, по-малко от прогнозите на анализаторите за 18,5 милиона.

По-евтиният Switch има за цел да разшири пазара, така че повече хора да купуват игрите на компанията. Герои като Super Mario, Luigi и Donkey Kong са сред най-известните в индустрията.

През април, след като стана ясно, че новата конзола се подготвя за старт, анализаторите бяха объркани от прогнозата на Nintendo, че ще продаде 125 милиона нови софтуерни заглавия, значително под пазарните очаквания за 161 милиона и по-нисък брой от всички 10 предвиждания, следени от Bloomberg, с изключение на едно.

Японските компании, включително Nintendo, са известни с консервативните си оценки в началото на всеки фискален период. Но дори и при тези стандарти прогнозата на президента Шунтаро Фуракава се открояваше на фона на блокбъстър игрите през тази година и очакванията за по-голям ръст на хардуера, който да стимулира продажбите на софтуер. Компанията може и да е предпазлива, за да не повтори миналогодишната грешка, когато издаде бичи насоки и след това трябваше да ги посвие по-късно.

„Добавянето на Nintendo Switch Lite към гамата дава на геймърите повече опции за цвят и цена", заяви в изявлението президентът на Nintendo за Америка Дъг Боузър. „Сега потребителите могат да изберат системата, която най-добре подхожда на начина, по който те обичат да играят любимите си игри за Nintendo Switch".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:58 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още