IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Sony тества нова разделителна способност за PS5

Компанията добавя и нови социални функции, както и възможност за изпращане на стикери и гласови съобщения

13:05 | 29.07.22 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Sony започва да тества поддръжка на разделителна способност 1440p за своята конзола PlayStation 5, силно желано от феновете допълнение. Тестърите ще получат достъп до нова бета версия на системния софтуер за PS5, която включва поддръжка на 1440p, подбрани списъци с игри за своята библиотека и нови социални функции, предава The Verge.

Новата опция за видео 1440p ще позволи на собствениците на PS5 да изберат тази резолюция на съвместими телевизори и монитори. Ако игрите поддържат 1440p, тогава ще се поддържа естествен 1440p изход, но в противен случай 4K игрите ще се възползват от подобреното суперсемплиране до 1440p.


Собствениците на PS5 с бета софтуера ще могат да проверят дали техният свързан с HDMI кабел дисплей поддържа 1440p в раздела за екрана и видеото на таблото за управление на PS5. Sony предупреждава, че променливата скорост на опресняване няма да се поддържа при 1440p и ще работи само при 1080p и 4K на PS5.

Тази най-нова софтуерна актуализация на PS5 включва също списъци, които са предназначени да улеснят организирането на игрите. Можете да се създават списъци с игри от основната библиотека и всеки списък ще поддържа до 100 игри. Има ограничение от общо 15 списъка с игри и към тях могат да се добавят дискови, цифрови и стрийминг игри. По същество те са папки, в които може да се добавят няколко игри.

Sony също така добавя нови социални функции, включително опция за заявка, с която потребителите може да  помолят приятелите си да започнат да споделят своите екрани, и нови известия. Освен това ще може да се изпращат стикери и гласови съобщения. Sony тества този нов софтуер за PS5 с бета тестери, а той вероятно ще бъде разпространен за всички собственици на PS5 през следващите месеци.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:58 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още