IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

24 кандидат-президентски двойки ще се борят за „Дондуков“ 2

В сряда чрез жребий ЦИК ще определи номерата в бюлетините за гласуване за президент и вицепрезидент на републиката и за народни представители

18:56 | 12.10.21 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Общо 24 са кандидат-президентските двойки, подали документи за регистрация в ЦИК за участие в президентската надпревара на 14 ноември, до изтичането на крайният срок - 17.00 часа във вторник. Това съобщиха за БТА от ЦИК, като уточниха, че оттук нататък следва комисията да провери дали всички постъпили подписки на всички кандидати съдържат необходимите по закон 2500 подписа. Ако се установи, че при някои от кандидат-президентските двойки липсва необходимият брой подписи, те няма да бъдат допуснати в надпреварата.

От всички 24 регистрирани двойки - 14 са на партии и коалиции, останалите 10 са на инициативни комитети, уточниха от ЦИК.

В последния ден за президентската надпревара в ЦИК се регистрираха и кандидат-президентската двойка Волен Сидеров - Магдалена Ташева от "Атака" и Веселин Марешки - Полина Цанкова от "Воля". Подписката си днес внесе и Инициативният комитет, който издигна Лозан Панов за президент.

В надпреварата освен настоящия президент Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова участие взима и двойката Анастас Герджиков-Невяна Митева.

Сред регистрираните двойки са още: Луна Йорданова и Иглена Илиева; Александър Томов и Лъчезар Аврамов; Костадин Костадинов и Елена Гунчева; Боян Станков - Расате и Елена Ваташка; Милен Михов и Мария Цветкова; Валери Симеонов и Цветан Манчев; Благой Петревски и Савина Хаджийска; Георги Георгиев и Стоян Цветков; Росен Пламенов Миленов и Иван Иванов; Мустафа Карадайъ и Искра Михайлова; Горан Благоев и Ивелина Георгиева; Светослав Витков и Веселин Белоконски; Цвета Кирилова и Георги Тутанов; Венцислав Ангелов и Дарина Тодорова; Николай Малинов и Светлана Косева; Марина Малчева и Савина Луканова; Мария Колева и Ганчо Попов; Жельо Желев и Калин Колев; Йоло Денев и Марио Филев.

В сряда чрез жребий Централната избирателна комисия ще определи номерата в бюлетините за гласуване за президент и вицепрезидент на републиката и за народни представители на 14 ноември 2021 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:33 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 1
bgMan
преди 2 години
Това е много добре русофичло. Едно време всички български политици ходеха на консултации само в руското посолство и виж докъде я докарахме в края на 80-те.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 3
zelka007
преди 2 години
аххааха ... двама се набиват веднага на очи : боян расате и йоло денев ... тоя расате към оxльoв е , като въведоха зелената зона в центъра си държеше пред офиса колата с отворен преден капак уж че е прегряла и е спрял за малко за да не плаща левче/час ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 4
дядя Вова
преди 2 години
24 кандидат-президентски двойки ще се борят за Дондуков 2 == 23 кандидат-президентски двойки ще минат за консултации през Козяк 16
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още