IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бизнесът може да заяви участие в делегация на Фил Хоган, който ще посети Канада

Заявки могат да се подават до 20 февруари

17:16 | 01.02.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Представители на бизнеса от ключови сектори могат да се включат в делегацията на европейския комисар по земеделие Фил Хоган, който ще посети Канада в началото на май 2017 г.

Целта на визитата е засилване на дългогодишните търговски връзки между Канада и ЕС, като продължение на сключеното през месец октомври 2016 г. търговско споразумение (СЕТА), съобщава Министерството на земеделието и храните (МЗХ).

Визитата трябва да гарантира, че Канада и Европейския съюз напредват към безпроблемното прилагане на СЕТА. Основни теми, които се очаква да бъдат дискутирани по време на посещението, са новите възможности пред европейските продукти за достъп по пазара, премахването на останалите препятствия за търговията, както и закрилата на географски указания и наименования за произход на земеделски и хранителни продукти от ЕС.

Ще се разискват и вариантите за улесняване на обмена и споразуменията между европейски и канадски компании в сектора на хранително-вкусовата промишленост. 

Поради тази причина комисар Хоган е изразил желание да бъде придружен от ръководители на компании, представляващи ключовите сектори в търговията на ЕС с Канада.

Важен елемент от посещението в Канада ще бъде откриването на Международното изложение за пресни и обработени храни SIAL 2017 в Торонто, където ЕС ще бъде  регионален почетен представител със собствен павилион. SIAL Канада е основно събитие за региона, а изданието от 2016 г. в Монреал привлече 17 300 посетители от 67 страни и 930 изложители от 50 страни.

Комисар Хоган счита, че това би била добра възможност за придружаващите го производители да се срещнат с потенциални партньори от местния пазар, както и с представители на хранително-вкусовата промишленост от целия континент.  

Срокът за заявяване на участие в делегацията на комисар Хоган е 20 февруари 2017 г. Регистрацията се извършва по електронен път тук.

Окончателният подбор на представителите на бизнеса, които ще придружат комисар Хоган, ще бъде базиран на продуктовия и географски баланс на делегацията.

Разходите за посещението ще са за сметка на участниците.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:55 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още