IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дебатите по петия вот на недоверие към кабинета "Борисов 3" са в понеделник

Внесеният от БСП вот е заради корупцията

09:55 | 16.07.20 г.
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимки: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимки: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Дебатите по петия вот на недоверие, внесен от БСП, ще се състоят на извънредно заседание. Те ще се съберат в понеделник, 20 юли, в 9 ч. Предложението за това дойде от председателя на НС Цвета Караянчева, а депутатите от всички партии я подкрепиха.

Съгласно правилникът за дейността на Народонто събрание гласуването по вота е не по-рано от 72 часа след края на дебатите, т.е. очаква се това да стане в четвъртък.

Петият вот на недоверие срещу правителството „Борисов 3" беше внесен вчера от левицата. Той е заради корупцията, точно както беше и първият вот, който очаквано не мина, пише Dnes.bg.

Лидерът на левицата Корнелия Нинова обясни вчера, че този път в мотивите си социалистите се спират на отделните десетки корупционни скандали за времето на този кабинет, представят механизмите, чрез които правителството на Борисов е създало паралелната държава, която управлява.

"Това е мрежа - в законите, които се приемат от мнозинството, се залагат корупционни интереси на олигарси, институциите се използват за реализацията на тези интереси, назначават се хора, които да защищават и провеждат тези интереси и четвъртитият елемент на тази мрежа е абсолютната ненаказуемост“, посочи тя.

Соцлидерката настоя, че БСП иска с този вот не просто да си отиде ГЕРБ от властта и друга да управлява по същия начин, а да разгради модела на олигархично-мафиотско управление.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:07 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още