IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Добавката от 50 лв. към пенсиите остава до края на мандата на служебния кабинет

До десет дни ще бъдат представени възможностите за подкрепа на бизнеса и гражданите

14:57 | 13.05.21 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Финансовият министър Асен Василев. <em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Финансовият министър Асен Василев. Снимка: БГНЕС

Въпреки тежкото финансово състояние на държавния бюджет пенсионерите ще продължат да получават добавката от 50 лв. към пенсиите си до края на мандата на служебното правителство. Това обяви вицепремиерът и социален министър Гълъб Донев след първото заседание на служебното правителство днес в Министерския съвет.

"Мярката за българските пенсионери е насочена към хората, които са най-ударени от кризата. Що се отнася до мерките за бизнеса, там работим с министъра на икономиката, с министъра на туризма, за да видим по какъв начин не само към фирмите от пострадалите сектори, но и към целия български бизнес да може да може да тръгне подкрепа от икономическата вече криза", каза финансовият министър Асен Василев. 

По думите му се обмислят варианти да се помогнат и самонаетите лица.

"Ще ви помоля да ни дадете 7-10 дни, за да проработим, да проиграем сценариите, да видим какво финансово обезпечение би имало за такива мерки....Истината е, че, ако не заработи бизнесът, пари няма да има за нищо. Ако заработи бизнесът, пари ще има за всичко", каза още служебният финансов министър Асен Василев.

Той обеща, че в рамките на десетина дни публично ще бъдат представени възможностите за подкрепа.

Служебният кабинет на Стефан Янев проведе днес първото си заседание в Министерския съвет.

В началото на днешното заседание Стефан Янев обяви, че днес правителството ще разгледа позиции на кабинета за предстоящи участия в заседания в европейски формат другата седмица. Обсъждани са също перспективите за социално подпомагане и наложените заради пандемията мерки и плана за ваксинация.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:54 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още