Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Правителството отпуска 504 млн. лв. в подкрепа на най-нуждаещите се семейства

По неговите думи около 600 хил. души ще могат да се възползват от помощта, пише в профила си във Facebook премиерът Бойко Борисов

Правителството отпуска 504 млн. лв. в подкрепа на най-нуждаещите се семейства

Снимка: Angelov Velko/Bloomberg News

 

Правителството ще отпусне 504 млн. лв. в подкрепа на най-нуждаещите се семейства за храна, хигиенни материали и детски принадлежности, написа в своя профил във Facebook премиерът Бойко Борисов. 

Още по темата

"Отделяме 504 млн. лв да подкрепим семействата, които имат нужда от храна, хигиенни материали и детски принадлежности. Благодарение на усилията на екипа на министър Деница Сачева средствата са осигурени по Оперативната програма за храни и ще бъдат достъпни в период от 2021 г. до 2027 г.", написа Борисов.

По неговите думи около 600 хил. души ще могат да се възползват от помощта.

"За първи път сме предвидили и пакети за новородени деца от бедни семейства, които ще получат най-необходимото – памперси, санитарни и козметични продукти за бебето след раждането. Ще осигурим и детска кухня от 10-месечна до 3-годишна възраст“, изтъква още премиерът, допълвайки: „Всеки нуждаещ се български гражданин ще получава нашата подкрепа и за в бъдеще“.

В петък (16 октомври) изпълнителният директор на Българска хранителна банка Цанка Миланова посочи в ефира на Bloomberg TV Bulgaria, че през първите два месеца на пандемията делът на хората, които имат проблеми с набавянето на храна, е нараснал с 60%, като помощ са потърсили жители на малки общини като Димовци, Ружевци и Мездра.

Миланова подчерта, че в България има региони, в които има сериозни здравни, социални и демографски проблеми и именно там БХБ открива ръст на нуждаещите се от храна.

Тя обясни, че след отпадането на ДДС за дарените хранителни продукти компаниите могат по-често да даряват излишните хранителни стоки с изтичащ срок на годност, вместо да ги изхвърлят.

По статията работи: Аспарух Илиев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (5)

1
 
3
 
5
zelka007 до: Императорът
преди 8 месеца
да клечът у фейса и да се вайкат могат , а да бачкат не могат ... :))) ... кво ги навираш в очите на хората лежляците . те цвят нямат !!! с лопата да ги ринеш ... :)))знаеш ли колко са незаетите места за санитари в болниците ?! а незаетите места в чистотата ?! ... да са спрели да работят тези системи ... ?! в градският транспорт също има незаети позиции ... айде за там се иска категория и психотестове , ама за другите ... ?! ... няма начин да ме убедиш , че трудолюбив човек може да остане без работа и да няма какво да яде ... ама никакъв ... !!! ... има мърди които си заслужават съдбата и не виждам причина да им разфърляш воплите като някаква национална трагедия ... :)))
3
 
4
 
4
преди 8 месеца
Да ама виждаш пак ще раздават на тия със звездичките в твоя пост... защото това е хелектората на картофоглавия *** и мерзката му клика !!! И по-долу напомних как отвратителната фъндъкова се задържа на власт.И нали се сещаш, ако ГРОБ започнат да раздават и хранителни помощи на корем на "звездичките" (защото знаем кои са тия, дето пируват по цели денонощия, но иначе все са "бедни"), трудно после някой ще смее да ги отмени !!! Тоест хунтата залага направо минно поле за всяко следващо правителство !!!
1
 
7
 
3
преди 8 месеца
Удариха много лошо българите като им отнеха правото на работа и ги оставиха с единствената възможност - безлихвен кредит.Сега ако искат да избегнат бумеранга на народния линч и революция от вида на Гилотен ще трябва доста пари да раздадат на всички българи под различни форми. Не само на ГЕРБ-ерски фирми и активисти, а на всички. Особено на работещи и образовани хора. Да внимават единствено с разходите за *** защото останалите нуждаещи се българи няма да са съгласни дълго да носят на гърба си различни групи от търтеи в обществото ни, при положение че държавата стагнира и обеднява. Редно е помощите да са съразмерни с приноса на хората към обществото, а не само по други социални критерии.
1
 
7
 
2
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
Много общо е написано и може да се тълкува до безкрай. От 2021 до 2027 ли ще се отпускат тези 500 милиона по малко на година или всички наведнъж, как се определя кой ще се възползва, колко най-много може да вземе, коя е началната дата за изплащане?
3
 
8
 
1
преди 8 месеца
"За първи път сме предвидили и пакети за новородени деца от бедни семейства, които ще получат най-необходимото памперси, санитарни и козметични продукти за бебето след раждането. Ще осигурим и детска кухня от 10-месечна до 3-годишна възраст, изтъква още премиерът, допълвайки: Всеки нуждаещ се български гражданин ще получава нашата подкрепа и за в бъдеще.То тия от професионално "бедните семейства" получават над 18 вида помощи, ама сега и в натура - та хъxpекът като си купи рикия с кеш-парата, хъхpeчето да не търчи по гол г*з в калта между кaтyнитe !!! Явно под всеки "нуждаещ се български гражданин" се разбира - всеки XЪXPEК !!!Март като затвориха държавата имаше хора: родители с деца, които във Фейбук се молеха за пари за ХЛЯБ !!! В същото време фъндъкова раздаваше с камиони хранителни помощи - ама не за всички, но само в гeтата, където и е твърдия хелекторат, който я крепи на власт. Нищо че там помощите не се бараха, а купонът течеше с пълна сила и полицаите се чудеха как да ги накарат да не се събират на тумби да пируват, а да спазват задължителните уж за всички мерки !!!Десет години вече тоя отвратителен изpoд не се умори да граби хората и да развъжда хъхpeците... нормален народ щеше да го набие на кол, ние си го преизбираме !!!

Още от Икономика и политика
Биреният бранш отговоря на предизвикателствата с инвестиции за 77 млн. лева