Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Прокуратурата влезе в Държавната комисия по хазарта

Все още няма официална информация какъв е поводът за операцията

Прокуратурата влезе в Държавната комисия по хазарта

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Прокуратурата влезе в Държавната комисия по хазарта (ДКХ). Акцията се провежда в момента. Все още няма официална информация какъв е поводът за операцията.

По непотвърдени твърдения причината са внесените от Валери Симеонов поправки в Закона за хазарта, според които занапред лотарийните игри, с изключение на томбола, бинго, кено и техните разновидности, трябва да се организират само и единствено от Държавно предприятие „Български спортен тотализатор“. Предлага се също органите на управление на Държавно предприятие „Български спортен тотализатор“ да се назначават съвместно от министъра на младежта и спорта и министъра на финансите, като по този начин по-добре ще се гарантира тези органи да са финансово отговорни.

По-рано днес бе публикувано интервю с бизнесмена Васил Божков, който на практика ще бъде потърпевш от промените. Пред „Свободна Европа“ той изказа предположение, че един успешен бизнес модел да бъде отнет „принудително“, а Валери Симеонов стои само „формално“ зад внесените поправки в Закона за хазарта. 

Още по темата

„Този работещ бизнес ще бъде на практика отнет “принудително”, както е правният термин, който обяснява такова действие от страна на държавата. Просто и ясно е. Проблемът е, че ако това е истинската цел - да бъде монополизиран от държавния тотализатор, то резултатът няма да е в посока повече приходи за държавата. Ще бъдат загубени огромни потенциални приходи, които могат да отиват за всякакви добри цели. На първо място – данъци за държавата, на второ – много работни места и още куп косвени вреди. И не на последно място - това противоречи на Конституцията“, казва Божков.

По-рано се появи информация, че акцията е в Педиатрията в София. Директорът на болницата заяви пред БНТ, че акция при тях няма. Същото потвърди и говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

По статията работиха: Ралица Пейчева, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

1
 
3
 
1
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
малиии, Гешката ще им разгони мамата от активни мероприятия !

Още от Икономика и политика
Бизнесът призова да се намали ДДС на целия сектор с превози на пътници