IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Първа жертва на коронавируса у нас*

66-годишната жена, която вчера беше хоспитализирана с положителна проба за COVID-19, е починала днес. Потвърдиха седми случай на заболяването в страната

16:53 | 11.03.20 г.
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

66-годишната жена, която вчера беше хоспитализирана в "Пирогов“ в изключително тежко състояние, с положителна проба за COVID-19, е починала днес в 15.42 ч. Това съобщиха от Министерството на здравеопазването. 

Пациентката е имала хронични сърдечни проблеми и предходна сърдечна операция, уточнява се в съобщението.

Жената е постъпила в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ с тежка двустранна пневмония. Въпреки извършените интензивни реанимационни мероприятия, лекарите не са успели да спасят живота ѝ.

Екипът на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ продължава да се бори за живота на 74-годишния мъж.

Потвърден е седмият случай на коронавирус в България, съобщи началникът на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

Заболялата е 62-годишна жена, която е медицинско лице. Тя е настанена във Военномедицинска академия. "Състоянието й изобщо не е тежко", увери ген.-майор Мутафчийски, цитиран от Нова телевизия.

Още при постъпването й в болницата са установени две от контактните с нея лица. Те ще бъдат тествани и поставени под карантина. 

За последно жената е имала контакт с пациенти на 22 февруари. След това е пътувала в чужбина. Присъствала е на два конгреса - в Англия и в Испания. Завърнала се е в родината преди няколко дни. Във ВМА е постъпила с грипоподобни симптоми.

* Допълнена към 17.18 часа

 


 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още