IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Разглеждат се двама кандидати за министър на транспорта

От ГЕРБ заявиха, че съгласуването на президентския указ за освобождаване на Младен Маринов от поста главен секретар на МВР е забаване поради технически проблем

17:55 | 15.09.18 г. 5
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че се разглеждат две кандидатури за нов министър на транспорта, предава БНР.

Според Цветанов става дума за хора с административен опит и потенциал, които отговарят на предизвикателствата и изискванията в сектор "Транспорт". Номинацията за нов транспортен министър ще бъде обявена в понеделник след заседание на коалиционния съвет. Издигането на нов кандидат се наложи след предложеният от премиера Александър Манолев се отказа от номинацията с мотива, че е станал обект на "скалъпени твърдения от определена група". 

Манолев поясни, че още не е решил дали да остане и на поста зам.-министър на икономиката, защото атаките срещу него са атака и срещу целия кабинет. Той добави, че ще се срещне с адвокати, за да обсъди с тях как да защити името си.

От партия ГЕРБ заявиха още, че съгласуването на президентския указ за освобождаване на Младен Маринов от поста главен секретар на МВР е забавено заради технически проблем.

Цветанов посочи, че срокът за подписване е бил доста кратък, но след като президентът се е върнал от двудневното си посещение в чужбина е въпрос на време това да стане факт, а новите министерски назначения да бъдат гласувани идната сряда.

След като премиерът Бойко Борисов поиска оставките на министъра на транспорта Ивайло Московски, на регионалното развитие Николай Нанков и на вътрешните работи Валентин Радев заради тежката катастрофа край Своге, Борисов посочи в понеделник и предложения за заместници.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 2 rate down comment 0
Sinuhe from Egypt
преди 5 години
Некой е взел паре от СИМЕНС и сега ще се търси министер, който да анулира търгът за новите тренове и да сключи сделка директно с със СИМЕНС за доставка на нови търенове,зер подкупчето е похарчено а ние знаеме,че който пари не връща,кръв пвръща.Нема лабаву.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 1 rate down comment 0
Sinuhe from Egypt
преди 5 години
Изцъклените зациклиха.Във Францата им прецакали наркотици за 30 милиона евра.И Босът замина на среща с Дона.А зам.парт. геносето му остана като в необрано лозе. Тръгнаха като аслани в политика пък ще излезнат като О.***.Н.И.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 8 rate down comment 0
Sandy
преди 5 години
Ако имахме читава прокуратура партиите в БГ щеше да бъдат забранени, а лидерите им отдавна в затвора. Щом Съд, Прокуратура и ДАНС са сраснати с мафията, не очаквайте нищо добро да се случи в държавата, а се пригответе за най - лошото, то предстои.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 0
abdul
преди 5 години
Бойко да не е болен, че го изкараха тоя *** отпред?Гответе се да управляваме държавата, но подготвени, а не като тези..."Това нали го помните? Гледайте сега как се превзема власт без избори.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 0
KMETA
преди 5 години
Пурко, от къде ги разглеждат ?Отпреде или отзаде ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още