IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Валери Сименов се извини на майките на деца с увреждания

Парламентът отхвърли предложението на БСП за изслушване на вицепремиера в Народното събрание

09:25 | 24.10.18 г. 5
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев,&nbsp;Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Валери Сименов се извини за думите си към майките на деца с увреждания, предаде БТА. Те са готови да протестират трети ден заради думите му, че са „кресливи жени“ с „уж болни деца“.

Днес Симеонов съобщи пред журналисти в МС, че на Коалиционния съвет е бил обсъден въпросът, свързан с „медийната кампания по повод негови изявления и всекидневните протести пред МС“.

„В тази връзка, по настояване на Коалиционния съвет, поднасям своите извинения на всички, които са били засегнати или са се почувствали обидени от моето изказване в интервю пред телевизия "Скат", каза Симеонов.

„По никакъв начин не съм целял да обидя когото и да било“, заяви вицепремиерът.

Той напомни за неговото отношение към децата с увреждания и допълни, че и в неговото семейство има подобен случай и каза, че е подпомагал хора с увреждания. 

По-рано тази сутрин Симеонов категорично бе заел обратната позиция – че няма да се извини. „Никой не иска от мен извинение. Искат оставка“, заяви той пред БНТ. „Не поставям под съмнение състоянието на децата с увреждания“, каза той пред националната телевизия.

Но пак отправи обвинения към майките. „Под думата „уж“ се разбира следното – те ги представят, че са болни, те децата наистина са болни, обаче ги държат от сутрин до вечер там. Не знам с какво майчинско чувство ще държиш едно болно дете навън, независимо от атмосферните условия“, обяви той.

В интервюто си той каза още, че майките на децата с увреждания имат избор да водят нормален диалог чрез представителните организации на инвалидите.

„Не считам, че изваждането на думата „уж“, акцента, който в момента поставяте, тълкуването от сутрин до вечер на моите думи, изваждането на думата „уж“ от общия контекст, е редно...Ако имаше начин да бъда обесен на големия полилей в МС, те щяха да бъдат доволни, може би“, каза той.

Парламентът отхвърли предложението на БСП за изслушване на вицепремиера Валери Симеонов в Народното събрание за изказването му за майките на деца с увреждания.

„За“ гласуваха 92 народни представители, „против“ – 122 и „въздържали се“ – 14 , с което предложението бе отхвърлено.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:06 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 5 rate down comment 1
ceneto
преди 5 години
патреот лицемер, писна ни от такива
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 7 rate down comment 4
Sakamano
преди 5 години
Извинението дадено с половин уста едва ли ще бъде прието, но от друга страна и протестиращите не получиха подкрепата на която разчитаха.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 20 rate down comment 3
das
преди 5 години
Е това извинение ли е? Не е, той казва че го прави не защото е виновен, а защото са му казали да го направи. Вицепремиерът Симеонов все така твърди че за нищо не е виновен и никой не е обидил, но защото са го накарали се извинява.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 15 rate down comment 5
vzhekoff
преди 5 години
Свиркаджия
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 19
s3
преди 5 години
Браво на премиера Борисов и на коалицията, че вразуми вицепремиер Симеонов, който се извини въпреки че нямаше нужда да го прави както сам той каза. Лошо нещо е уличния натиск, който не е легитимен и се използва за опозиционни интереси.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още